Diari La Veu del País Valencià
Nomdedéu denuncia que un aturat valencià rep de prestació 66,75 euros menys que la mitjana de l’Estat

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha denunciat que una persona aturada al País Valencià rebrà un 12% menys de finançament per a polítiques d’ocupació que la mitjana de l’Estat.

Així, en la Conferència Sectorial d’Ocupació a la qual ha assistit el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, junt amb la directora general d’Ocupació i Formació, Rocío Briones, es va acordar que el territori valencià rebrà de l’Estat 196,3 milions d’euros per a gestionar les polítiques actives d’ocupació durant l’any 2018. “Tot i l’increment en termes absoluts respecte de 2017, una persona aturada a la Comunitat continua rebent un 12% menys que la mitjana de l’Estat, 66,75 euros menys per persona i any”, ha informat el responsable d’Ocupació. “Al ritme actual –ha continuat Nomdedéu– necessitaríem fins a més enllà de l’any 2022 amb increments similars al d’enguany per a igualar-nos a la mitjana de finançament per persona aturada de l’Estat”.

El responsable del Servei Valencià d’Ocupació i Formació ha criticat durament un repartiment que novament “ens discrimina i ens deixa a la cua de les autonomies pitjors finançades en matèria de polítiques actives d’ocupació, només per davant d’Andalusia”. Segons Nomdedéu, aquest és el resultat d’un sistema d’avaluació i repartiment de fons, el Pla Anual de Polítiques d’Ocupació, que ens penalitza de forma sistemàtica. Nomdedéu ha assenyalat que des de la seua àrea no entenen aquesta “nova discriminació”, que contrasta amb les bones xifres que la Conselleria d’Economia Sostenible està executant.

Així, ha detallat que el País Valencià ha liderat la reducció de l’atur a nivell estatal, que s’ha executat “com mai” la Garantia Juvenil amb 4.000 joves treballant en els ajuntaments, diputacions i mancomunitats i que la Valenciana és la tercera autonomia “amb major confiança per a les empreses”. “Tot açò, sumat –ha afegit– a un ambiciós procés de reforma i modernització del Servei Públic Valencià d’Ocupació”.

Finalment, Nomdedéu ha remarcat que els valencians “reivindiquem un sistema de repartiment just, basat en criteris clars i transparents, prèviament acordats amb totes les autonomies”. “Les valencianes i els valencians ens mereixem un finançament just, especialment per a lluitar contra l’atur, la principal preocupació del Govern del Botànic i de tota la societat valenciana”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa