Podem manté la seua postura sobre el cas PSPV i Bloc: "Hi ha sospites suficients perquè els implicats dimitisquen"

El secretari general Antonio Estañ espera que el procés es tanque "al més prompte possible"
/ València
18 abril 2018 01:00h
El síndic de Podem, Antonio Estañ ha anunciat el vot favorable de la seua formació al Pressupost de 2018.

S'ha complit ja un mes des que es van publicar les primeres informacions sobre el presumpte finançament irregular del PSPV i el Bloc, temps suficient per a Podem perquè les persones implicades en aquest cas assumisquen responsabilitats polítiques. "Hi ha suficients sospites perquè els partits prenguen ja decisions i aparten la gent que momentàniament ha estat involucrada", ha manifestat durant el matí d'aquest dimecres el secretari general de Podem, Antonio Estañ, als passadissos de les Corts. 

Així, Estañ ha seguit la mateixa línia d'opinió que fa uns dies va expressar el seu company Ferran Martínez i ha aclarit que fan referència tant a les persones que apareixen en la interlocutòria com les que ho fan en els correus. El també síndic de la formació morada ha explicat que no tenen previst tornar-se a reunir amb els membres dels partits: "Ja vam tindre una reunió el passat dilluns on vam plantejar tots els dubtes davant la falta d'aclariments. Ens interessa que aquest tema es tanque al més prompte possible", ha afegit. 

A preguntes dels periodistes sobre si la seua estratègia és semblant a la de Ciudadanos en el mediàtic cas de la presidenta Cristina Cifuentes, Estañ ha deixat clar que no és "comparable". A més, ha afegit que des del minut zero han demanat explicacions i que durant aquestes setmanes no han canviat la seua postura. "Ciudadanos sí que ha estat allargant i canviant constantment les seues decisions. En el nostre cas, no. Els hem donat un termini perquè recopilen la informació i la nostra obligació és respectar-lo". El termini acordat entre Podem i els dos partits del govern del Botànic serà fins al pròxim mes de maig, tal com ha puntualitzat Estañ.

Conseqüències negatives de cara al futur 

El que no ha negat han sigut les possibles conseqüències negatives de cara als pactes que es podrien donar en els comicis de 2019: "Aquesta situació és una notícia greu per a tots, però, la diferència ha de raure en la resposta, que esperem que siga diferent de les que aporta el PP sobre els seus casos de corrupció". 

next