Ford Almussafes treballa en un nou ERO temporal a la planta de motors

UGT-PV creu que aquest expedient de regulació podria "allargar" l'aturada dels treballadors, que ja es troben en aquesta situació arran de l'anterior
/ València
18 abril 2018 01:00h
Les vacances de part de la plantilla són un dels punts calents en la negociació entre la direcció i el sindicat.

La direcció de Ford Almussafes va anunciar aquest dimecres als sindicats la seua intenció de negociar un nou Expedient de Regulació d'Ocupació Temporal (ERO Temporal) a la planta de motors davant el descens de vendes del motor que fabrica en l'actualitat i a causa del "retard" del llançament del model Maverick, han explicat a Europa Press fonts sindicals.

La multinacional ha convocat els representants dels treballadors a una reunió per a aquest dijous a les 9.00 hores, en la qual ha detallat la seua proposta i han iniciat les negociacions. La proposta de la direcció passa perquè l'ERO dure de dos mesos i mig i que deixe amb un únic torn de treball la planta de motors. També estableix 19 dies de parada total.

Una "sorpresa desagradable", ha lamentat el portaveu d'UGT PV a la planta, Carlos Faubel. No obstant açò, confia que siga solament un "sot" en el camí. Es dóna la circumstància que el pròxim 30 d'abril finalitza l'ERO temporal en vigor que afecta 270 treballadors de la planta de motors, per la qual cosa el representant sindical creu que el plantejament del nou ERO temporal podria afectar els mateixos empleats i "allargar" la seua situació "un parell de mesos més". Cal recordar que fonts d'UGT-PV apuntaven a principis d'abril que amb la fabricació del motor Maverick s'acabaria l'ERO a la planta de motors.

Per a Faubel, la notícia "no és motiu de satisfacció ni molt menys", però espera que en un futur pròxim es puguen complir les previsions d'augment de la producció a la factoria valenciana i, fins i tot, realitzar "proves per a incorporar més gent a la planta de motors".

 

next