Diari La Veu del País Valencià
Un home és condemnat a dos anys de presó per amenaçar de disparar a polítics en una xarxa social

El jutjat penal número 2 de València ha condemnat a dos anys de presó un home per un delicte d’incitació a l’odi, ja que va amenaçar de disparar un tir a polítics valencians en el perfil públic d’un compte en una xarxa social en 2016.

El jutjat acorda la suspensió de la condemna amb la condició que el condemnat, de 50 anys, no torne a delinquir i al fet que participe en un programa formatiu sobre delictes violents i en un curs de formació en drets humans i acceptació de la diversitat, així com esborrar els continguts punibles del perfil públic empleat.

Així consta en la sentència, a la qual ha tingut accés Europa Press, després d’un judici per conformitat entre les parts i en el qual, a més, se’l va condemnar al pagament d’una multa de 1.080 euros i se’l va inhabilitar per al dret de sufragi passiu durant el temps de la condemna.

Com a denunciants van actuar José Enrique Aguar, president de Contigo Somos Democracia, exportaveu de Ciutadans a la Diputació de València i diputat no adscrit, i Carmen Peris, l’actual síndica de la corporació a la demarcació de València per la formació taronja. A cadascun d’ells els indemnitzarà amb 4.000 euros.

Els fets es remunten al 6 d’abril de 2016, quan el condemnat va escriure en una xarxa social, amb la finalitat d'”incitar a la violència”, un text en què insultava una sèrie de polítics valencians i assegurava que mereixien “un tir en el front. Dic en el front perquè em vegen la cara, no com els seus amics etarres, que ho feien per l’esquena”.

Entre els polítics al·ludits estava l’alcalde de València, Joan Ribó; representants d’EUPV, com Ignacio Blanco; de Podem, com Fabiola Meco, Antonio Montiel, Ángela Ballester i Txema Guijarro, i Aguar i Peris.

En octubre de 2016, en la mateixa xarxa, referint-se a aquests Aguar i Peris escrivia: “Dimitir? Això és poc. Si em donen els elements necessaris, els pegue un tir entre cella i cella. Per cert, per amor a la meua terra, ho faig gratis”.

El fiscal havia qualificat els fets com a constitutius de delicte d’incitació a l’odi mentre que la defensa demanava l’absolució, ja que no veia infracció penal. En l’acte del judici, van arribar a una entenimentat de conformitat i el jutjat va dictar sentència in voce.

Comparteix

Icona de pantalla completa