Una plataforma de Castelló de la Plana assegura que denunciarà l'alcaldessa si retira la creu del Ribalta

El col·lectiu defensa el caràcter "religiós" del símbol i acusa de "cristianofòbia" el consistori
/ València
18 abril 2018 01:00h

La plataforma en defensa de la creu del Ribalta ha anunciat que denunciarà per prevaricació l'alcaldessa de Castelló de la Plana, Amparo Marco, en cas que retire aquest símbol del seu emplaçament actual al parc.

El col·lectiu ha explicat en un comunicat que recentment han tingut coneixement, a través dels mitjans de comunicació, que l'Ajuntament de Castelló treballa en un projecte de reforma del parc Ribalta que afectaria la creu situada en aquest.

El president de la plataforma, Javier Torres, ha lamentat que "l'alcaldessa, Amparo Marco, no escolte la nostra petició, sense tindre en compte les més de 17.000 signatures que vam presentar a l'Ajuntament en defensa d'aquest símbol religiós".

D'altra banda, ha manifestat que "l'elaboració del projecte de substitució de la creu per zones verdes és una forma d'ocultar la seua cristianofòbia". A més, ha criticat que la primera edil "està crispant la ciutadania deixant-se portar per la política bel·ligerant dels seus socis de govern".

Així doncs, després de l'eliminació acordada en 1979 de tota la simbologia franquista, la plataforma considera que la creu acata "perfectament" la Llei de Memòria Històrica i, per això, ha recordat que, juntament amb l'Associació Espanyola d'Advocats Cristians, denunciaran l'alcaldessa en cas que procedisca a retirar la creu.

next