Diari La Veu del País Valencià
La Guàrdia Civil investiga una presumpta violació en les Paelles Universitàries

La Guàrdia Civil està investigant una suposada violació d’una jove en les Paelles Universitàries de Montcada (Horta Nord) que van tindre lloc divendres passat, 13 d’abril, segons han confirmat fonts de l’Institut Armat.

La jove va posar una denúncia per una presumpta violació durant les Paelles i la Guàrdia Civil va obrir una recerca que ja està judicialitzada. Efectius de la Guàrdia Civil han detingut un conegut de la denunciant de l’agressió sexual en el festival universitari, que ha sigut alliberat a les poques hores.

El delegat del govern, Juan Carlos Moragues, ha afirmat que el presumpte agressor sexual de la jove va ser detingut “a les poques hores” de denunciar-se els fets. Moragues s’ha pronunciat en aquestos termes en declaracions als mitjans de comunicació després d’informar sobre l’última operació contra el narcotràfic duta a terme per l’Agència Tributària i la Guàrdia Civil al Port de València, en ser preguntat per aquest incident.

“Estem parlant d’una denúncia d’una xica per agressió sexual; diguem això, simplement per agressió sexual”, ha remarcat. “A aquest xic se l’ha detingut i s’ha passat a disposició judicial”, ha afirmat Moragues. A partir d’ací, ha afegit, “està el cas judicialitzat”. “Hi ha una denúncia, una actuació de la Guàrdia Civil ràpida, amb la detenció del xic com a presumpte autor de l’agressió sexual i ja li correspon al jutge establir la responsabilitat i adoptar les mesures oportunes”, ha insistit.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia (TSJ), el jutjat, de conformitat amb el criteri de la Fiscalia i de l’advocat de la víctima, ha acordat alliberar el detingut, tot i que aquest continua “investigat en una causa oberta per agressió/abús sexual”. No obstant això, la jutgessa d’instrucció número 3 de Montcada ha prohibit al sospitós acostar-se a la víctima. També li ha retirat el passaport i l’obliga a comparéixer periòdicament al jutjat.

Absoluta consternació i màxim suport a la víctima

L’organització del Festival de Paelles Universitàries ha expressat aquest dijous la seua “absoluta consternació” i el “màxim suport” a la víctima del presumpte abús sexual, un fet que “obliga a prosseguir en futures edicions amb campanyes de sensibilització i conscienciació entre tota la societat”.

Els organitzadors han manifestat en un comunicat la seua “repulsa més enèrgica” davant qualsevol tipus d’agressió contra les dones: “Ens consterna, preocupa i obliga a augmentar en futures edicions les campanyes de sensibilització i conscienciació perquè no es produïsquen accions d’agressió, assetjament o violència contra les dones, i que en el cas de produir-se desgraciadament siguen perseguides i denigrades pel conjunt de la societat”.

Aquesta edició de les Paelles, que va acollir 24.000 estudiants, havia “multiplicat” els esforços en pro de la celebració d’un esdeveniment “lliure de masclisme”, amb campanyes de sensibilització. També es van instal·lar quatre punts violeta en el recinte amb personal especialitzat, al costat d’altres accions com un protocol d’actuació davant agressions o assetjament masclista i el repartiment de samarretes amb lemes contra el masclisme.

Comparteix

Icona de pantalla completa