Diari La Veu del País Valencià
Educació assigna a 20 municipis els primers 32 milions d’euros per a col·legis del Pla Edificant

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha signat les primeres resolucions del Pla Edificant, en què delega competències específiques a 20 ajuntaments per a actuar en 31 centres educatius a fi de millorar o ampliar infraestructures i per a construir nous centres educatius.

El conseller ha explicat en una nota de premsa que “les assignacions pressupostàries estan explicitades en les anualitats que, per a cada actuació, cada ajuntament ha determinat que necessita els fons”.

El Pla Edificant vol agilitar els tràmits per a la construcció i millora dels centres educatius valencians i permet als ajuntaments que se sumen al programa avançar en la tramitació dels expedients per a les actuacions que consideren prioritàries als seus centres educatius. Els municipis fan les sol·licituds i la Generalitat finança la totalitat de les actuacions als ajuntaments que s’hi acullen.

Les assignacions, una a una

A Dénia (la Marina Alta), es preveu la construcció del nou CEIP La Xara mitjançant Edificant, amb una assignació pressupostària trianual de 3,9 milions d’euros. A Sant Isidre (el Baix Segura), s’emprendran les tramitacions per al CEIP Jesús Sánchez. Al Ràfol d’Almúnia (la Marina Alta) serà per al CEIP El Castell. Al Pilar de la Foradada (el Baix Segura) s’inicia la tramitació per a obres de millora i adequació de quatre centres educatius: el CEIP Virgen del Pilar, el CEIP Martín Artigot, el CEIP Mediterráneo i l’IES Thiar.

A Castalla (l’Alcoià) les tramitacions es faran per a millores a l’IES Enric Valor i per a l’ampliació del CEIP Rico Sapena. Pel que fa a la Torre de les Maçanes (la Foia de Xixona), al CEIP Torre de les Maçanes.

A Altura (l’Alt Palància), s’emprendran les actuacions dins del Pla Edificant al CEIP Virgen de Gracia. A Almenara (la Plana Baixa) es durà a terme una ampliació important del CEIP Juan Carlos I i a l’escola La Balaguera de la Pobla Tornesa (la Plana Alta) es duran a terme ampliacions.

A Costur (l’Alcalatén), es durà a terme l’ampliació i condicionament del CEIP Costur. A Cabanes (la Plana Alta) s’actuarà al CEIP Nostra Senyora del Bon Succés. A Llucena (l’Alcalatén) es farà una rehabilitació integral al CEIP Comtessa de Llucena, igual com a l’aulari de la Serra d’en Galceran (la Plana Alta).

Entre aquestes primeres actuacions es preveu la delegació de tramitació a Sagunt i a la Font d’en Carròs (la Safor) per a licitar les obres de construcció de dos centres educatius nous: l’IES número 5 en el primer cas, amb una assignació econòmica per part d’Educació triennal de 10,2 milions d’euros, i el CEIP Francesc Carròs en el segon, amb una assignació econòmica bianual d’Educació de 5,5 milions d’euros.

Pel que fa a Torrent (l’Horta Oest), des d’Edificant s’actuarà en millores a 8 centres educatius: el CEIP Miguel Hernández, el CEIP Lope de Vega, el CEIP Sant Pasqual, el CEIP Federico Maicas, el CEIP Antonio Machado, el CEIP San Juan Bautista, el CEIP Juan XXIII i el CEIP El Molí.

A Guadassuar (la Ribera Alta) es durà a terme una ampliació important de l’IES Guadassuar. A Sant Joanet (la Ribera Alta) s’ampliarà l’escola, igual que al CRA Riu Vernissa de Llocnou de Sant Jeroni (la Safor). A Montserrat (la Ribera Alta) es duran a terme millores en el sistema de refrigeració del CEIP Evaristo Calatayud.

Coordinació amb els ajuntaments

Vicent Marzà ha afegit que “Edificant està funcionant i ho està fent gràcies al bon treball de coordinació entre Educació i els consistoris del nostre territori”.

A banda d’aquestes 31 resolucions, hi ha una cinquantena més que són imminents: “El ritme de treball està sent elevant i àgil. Aquesta cinquantena de resolucions eixiran també durant les pròximes setmanes, ja que quan els diferents plens municipals aproven que estan d’acord amb les delegacions de competències específiques passaran a signatura nostra per a fer-les efectives”, ha explicat el secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler.

Comparteix

Icona de pantalla completa