Diari La Veu del País Valencià
Bonig veu en la recuperació d’Alacant l’inici de la reconquesta del País Valencià

Els populars valencians s’han mostrat eufòrics aquest dijous a les Corts en conéixer que Luis Barcala serà el nou alcalde d’Alacant després que la socialista Eva Montesinos no aconseguira la majoria absoluta durant el ple d’investidura. La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha assegurat que “es deixaran la pell” en aquest any que resta de legislatura. “En aquestos tres anys, hem comprovat que els qui venien a regenerar la vida política no tenien cap projecte. Quan una persona es guia per l’odi i la venjança passen aquestes coses”, ha destacat Bonig als corredors del Parlament valencià.

Així doncs, ha manifestat que assumeixen aquest nou repte amb “responsabilitat, prudència, però també amb alegria” i ha afegit que Barcala comptarà amb tot el suport del partit. Però, sobretot, per a la també portaveu del grup parlamentari aquesta victòria és l’inici de la “reconquesta” amb què la seua formació política anirà progressivament recuperant el País València: “Fa temps vaig assegurar que la reconquesta començaria pel sud; hui ho ratifique”.

No ha volgut finalitzar la seua intervenció sense enviar un missatge a la ciutadania alacantina: “Hui Alacant recupera un alcalde i un equip de govern que Alacant mereix. La meua enhorabona i a treballar; queda molt per fer”.

Situació de “desgovern i caos”

Des de Ciutadans s’han declarat sorpresos perquè estaven convençuts que l’alcaldia seria assumida per la número dos dels socialistes, tal com ha explicat la seua portaveu, Mari Carmen Sánchez, qui, a més, ha qualificat com a “caos” la situació que s’estava vivint a la ciutat alacantina. Tot i que Ciutadans va donar el suport als socialistes en els passats comicis autonòmics, Sánchez ha explicat que el “desgovern” i les pràctiques il·lícites que s’estaven desenvolupant han desencadenat en l’abstenció que finalment han votat. “Amb la nostra abstenció simplement ens hem donat suport a nosaltres mateixos, perquè ja hem dit en diverses ocasions que no votaríem el PSPV després de tot el que ha passat”, ha justificat.

Comparteix

Icona de pantalla completa