Diari La Veu del País Valencià
Belmonte tenia garantida la restitució del sou en l’acord del PSPV, Guanyar Alacant i Compromís

La regidora no adscrita d’Alacant Nerea Belmonte, expulsada de la coalició Guanyar Alacant (EU-IU, Podemos i independents), ha culpat del seu vot per a lliurar l’alcaldia al PP el líder del seu anterior grup, Miguel Ángel Pavón. Belmonte no ha fet discurs per a explicar el vot; en canvi, sí que ha argumentat als periodistes que ha votat en blanc perquè el seu excompany i portaveu de Guanyar, Pavón, s’havia negat a “restituir els meus drets polítics i econòmics”.

No obstant això, l’acord signat pel PSPV, Guanyar Alacant i Compromís, a què ha tingut accés Diari La Veu, no dóna la raó a Belmonte. El punt 9 del document, signat aquest dimecres per Pavón, Eva Montesinos i Natxo Bellido, diu el següent: “Tramitar i aprovar en el termini més breu possible –abans d’agost de 2018– la reforma del Reglament Orgànic del Ple incloent-hi les propostes remeses a l’Alcaldia en novembre de 2016 per Guanyar, PSOE i Compromís i la proposta presentada per la regidora no adscrita Nerea Belmonte Aliaga, ja informada per la Secretaria General del Ple i l’Assessoria Jurídica Municipal, a fi d’afavorir la democràcia participativa, la transparència i la restitució dels drets dels regidors no adscrits”.

Per tant, des de la nit d’aquest dimecres, Belmonte tenia garantidaa la restitució dels seus drets, que era la seua petició. Així doncs, el motiu per haver lliurat l’alcaldia al PP no seria el que ella ha assegurat. La regidora demanava també que constara de manera explícita el sou, si bé es va ometre del document per una qüestió d’estètica política. A més, tot i tindre el compromís signat pels portaveus dels tres grups, entre les demandes de darrera hora també va exigir les signatures dels altres 11 regidors d’esquerres.

Belmonte va ser expulsada de Guanyar en 2016 i enviada als no adscrits, sense remuneració, per, presumptament, atorgar diversos contractes a una empresa creada després de les eleccions per dues persones properes de la seua candidatura a Podemos quan tenia les competències d’Habitatge i Acció Social. Quan la van tirar de Guanyar, va aparéixer en la seua vida Elsa Martínez, directora de la Ciutat de la Llum amb el PP i nom proposat com a responsable de l’ADDA; aquesta és la persona que, en tot moment, ha assessorat Belmonte sobre la substitució d’Echávarri.

Comparteix

Icona de pantalla completa