Diari La Veu del País Valencià
Valcárcel es desvincula de l’impagament a Fira València tot i ser l’organitzador del congrés del PP

L’expresident de Múrcia, Ramón Luis Valcárcel, ha comparegut aquest dijous en la comissió que investiga el Congrés Nacional que el PP va celebrar el juny de 2008 a les instal·lacions de Fira València sense realitzar cap pagament. No ha sigut fins nou anys després quan el PP ha abonat la factura, que finalment ha ascendit a 625.000 euros, obligat per una resolució judicial. Valcárcel era el president del comité organitzador, però ha volgut deixar clar que no tenia constància de l’impagament de la factura: “El meu paper era únicament polític i, per tant, em trobe alié a les qüestions administratives”.

Ha explicat també que les responsabilitats del president del comité organitzatiu es dilueixen el mateix dia que comença el congrés. Així mateix, ha recordat que va acudir el dia del congrés a les instal·lacions, ja contractades, “per a veure l’escenari en què s’anava a desenvolupar” la cita, però mai es va reunir amb ningú del PPCV per a tractar qüestions logístiques.

Un dels moments més tensos durant la seua compareixença ha estat protagonitzat per les preguntes que li ha realitzat el diputat socialista David Cerdan, qui li ha recriminat que si a Génova no hi havia preocupació per aquesta situació era perquè “el PPCV entenia que Fira València era de la seua propietat i que la utilitzava com li venia en gana”. Per la seua banda, Varcárcel li ha contestat: “Per què havia d’interessar-me per una qüestió que implicava el PP i la institució Fira València? No sé ni la quota que pague al mes; molt menys sé la comptabilitat del meu partit”. Així doncs, ha remarcat en diverses ocasions que no coneixia els problemes que tenia Fira València perquè en eixe moment la seua responsabilitat estava dirigida principalment a les seues obligacions com a president de Múrcia.

Comparteix

Icona de pantalla completa