Estañ considera "lamentable" l'actuació dels trànsfugues en la investidura d'Alacant

El líder de la formació morada del País València ha recordat que van expulsar Belmonte sense haver-hi pel mig cap procediment judicial
/ València
20 abril 2018 01:00h
Antonio Estañ durant el darrer Debat de Política General celebrat la setmana passada.

Un dia després de la derrota de l'esquerra a l'alcaldia d'Alacant, el secretari general de Podem del País València, Antonio Estañ, ha jutjat "lamentable" l'actuació dels trànsfugues, que va ser decisiva per a fer possible que Ramon Barcala (PP) aconseguira l'alcaldiaEstañ no ha dubtat a criticar la decisió de la regidora no adscrita Nerea Belmonte, qui contra tot pronòstic va votar en blanc. "En la nostra formació és essencial complir un codi ètic. Nosaltres no dubtàrem a fer fora Belmonte sense haver-hi pel mig cap procediment judicial", ha explicat fent referència als contractes que va atorgar Belmonte a una empresa gestionada per dues persones amb les quals mantenia una relació propera. 

Així mateix, ha manifestat que no és moment de buscar culpables, sinó de fer "autocrítica" i començar a construir un nou projecte polític de cara a les properes eleccions del 2019. Respecte a la possibilitat de plantejar una moció de censura, el portaveu de la formació morada ha reconegut que ho veu "complicat", però no ha negat que seria una mostra "de compromís en eixa regeneració democràtica". 

Estañ ha fet aquestes declaracions acompanyat per la secretària d'Acció Institucional, Àngela Ballester, i per Pilar Lima, la secretària de Societat Civil amb Moviment Popular durant una roda de premsa on han presentat les onze propostes que, des de Podem, s'han de posar en marxa en aquestos últims mesos per a tancar el mandat "de la millor manera possible". 

 

next