El Consell es compromet a afavorir el funcionament de la Càtedra d'Economia Feminista

El conveni signat entre la institució i el departament de la Universitat de València porta aparellada una dotació econòmica de fins a 30.000 euros
/ València
20 abril 2018 01:00h
Mónica Oltra compareix a la roda de premsa posterior al ple del Consell.

El Ple del Consell ha aprovat el conveni entre la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i la Universitat de València per a contribuir al funcionament de la Càtedra d'Economia Feminista durant el 2018. El conveni està dotat amb una quantitat màxima de 30.000 euros. 

La Càtedra d'Economia Feminista té com a finalitat la realització d'activitats formatives, culturals, de difusió i de recerca dirigides a donar suport als principis de l'economia feminista. 

Aquest corrent de pensament emfatitza la necessitat d'incorporar les relacions de gènere com una variable rellevant en l'explicació del funcionament de l'economia i de la diferent posició dels homes i les dones com a agents econòmics i subjectes de les polítiques econòmiques. 

D'aquesta forma, es posa en el centre de l'economia la sostenibilitat de la vida, la societat de les cures i la dilució de la divisió sexual del treball. 

L'any 2017 es va crear la Càtedra d'Economia Feminista entre la Generalitat i la Universitat de València que, com a universitat pública orientada a la docència i recerca, disposa de personal investigador de reconegut prestigi especialitzats en matèria d'economia feminista.

next