Oltra respon a Bonig: "La reconquesta li la deixe a don Pelayo"

Vicepresidència de la Generalitat espera que les polítiques del nou alcalde d'Alacant responguen a "les expectatives i necessitats de la ciutadania"video
/ València
20 abril 2018 01:00h
Mónica Oltra, aquest divendres, durant la roda de premsa posterior al ple del Consell.

"La reconquesta li la deixe a don Pelayo. En política m'agrada més menejar-me en termes democràtics, de participació ciutadana i del respecte a la democràcia." Així s'ha expressat aquest divendres la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, en referència a les declaracions que va realitzar la líder dels populars valencians, Isabel Bonig, qui va assegurar que la victòria de Barcala a Alacant és l'inici de les futures "reconquestes" de la seua formació a la resta del territori valencià. Amb to irònic, Oltra ha repetit en diverses ocasions que, a diferència d'altres, el seu discurs no es caracteritza per incloure termes bèl·lics i molt menys per creure que "té l'ajuda de Déu".  

La també consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha felicitat, durant la roda de premsa després del Ple del Consell, el ja nou alcalde de la ciutat d'Alacant i ha manifestat el seu desig perquè les relacions institucionals siguen "fructíferes, lleials i amables". No obstant això, no ha volgut expressar la seua opinió perquè com a membre del Consell considera que no li pertoca realitzar "cap autocrítica". Sí que ha tingut, en canvi, paraules sobre l'actuació de la trànsfuga Nerea Belmonte: "Quan una persona trànsfuga canvia un govern en contra de la majoria social, això produeix una pèrdua de la qualitat democràtica". 

A més, la consellera espera que Barcala desenvolupe polítiques que seguisquen la línia del govern del Botànic, és a dir, "rescatar les persones" perquè els ciutadans d'Alacant "es mereixen unes polítiques que responguen a les expectatives i necessitats", ha afegit. 

next