Diari La Veu del País Valencià
Un bebé robat troba la seua família 54 anys després del seu naixement a l’Hospital Provincial de València

Un bebé robat ha trobat la seua mare biològica i quatre germans 54 anys després del seu naixement a l’Hospital Provincial de València, segons ha informat a Europa Press el lletrat Enrique Vila. Les proves d’ADN, així com els documents dels arxius de l’hospital, acrediten “sens dubte” que la relació de filiació és certa.

La mare del presumpte bebé robat té 77 anys i compta amb altres quatre fills de doble vincle que s’han conegut. L’advocat ha explicat que l’home va ser donat en adopció només nàixer.

Vila ha indicat que els pares adoptius desconeixien l’origen il·legal del bebé, però als biològics se’ls va indicar que el xiquet havia nascut mort. Suposadament la informació falsa la va donar als pares una monja i un metge de l’Hospital Provincial, ha asseverat.

La mare biològica estava casada, tenia ja una xiqueta de quatre anys quan va tornar a donar llum i “no tenia cap motiu ni necessitat que l’obligara a lliurar el seu nou fill matrimonial en adopció”, ha denunciat Vila.

Així, va ser “enganyada” sobre la falsa mort i el bebé va ser donat en adopció. La mare biològica va tindre després altres tres fills en el mateix matrimoni. D’aquesta forma, l’home adoptat ha trobat 54 anys després una mare biològica viva i quatre germans de doble vincle.

“Per desgràcia –ha manifestat l’advocat–, en els anys 60 i 70 del segle passat, moltes famílies confiaven cegament en la paraula dels metges i de les monges i molts no es preocupaven a acreditar mèdicament o documentalment les suposades defuncions dels seus bebés que després resultaven ser falses. Sobre la base d’aquesta confiança o ignorància, era fàcil la sostracció dels nounats per al seu posterior lliurament en adopció”, ha explicat.

Fill, mare i germans estan “immensament feliços” sense eixir de la seua sorpresa per retrobar un familiar que creien mort. Les parts estan estudiant accions legals per a reparar i aclarir el dany produït, però, de moment, ha postil·lat el lletrat, que també és adoptat, “estan limitant-se a gaudir del final feliç d’aquesta història”.

Comparteix

Icona de pantalla completa