Diari La Veu del País Valencià
EUPV: ‘Podem advertir que l’Aeroport de Castelló fracassarà’
RedactaVeu / Castelló.

La diputada autonòmica d’EUPV, Marina Albiol, ha comparat l’evolució dels aeroports de Múrcia, Granada, Almeria i Reus que reflecteix la incidència de la crisi en el volum de passatgers. “En tots els exemples exposats –explica Albiol- la crisi econòmica ha provocat una disminució de la xifra de passatgers fins a nivells corresponents a 2004 i 2005. Eixos aeroports estaven creixent d’acord amb l’evolució de l’economia espanyola i no perquè l’economia real de l’entorn i la infraestructura en si ho demanaren”. La diputada, que ha destacat que es tracta de sèries de 10 anys provinents de les xifres oficials d’AENA, també assenyala els cridaners exemples de l’Aeroport de Reus, que ha retrocedit a nivells de passatgers que ni tan sols estan en la sèrie, i l’Aeroport de d’Almeria que retrocedeix a nivells de 2003”.

Albiol ha explicat que “amb aquesta experiència en aeroports que ja estaven funcionant molt abans de la crisi i no han sigut capaços de recuperar-se pels declivis patits any rere any, dubtem molt que una infraestructura que ni tan sols està operativa puga aconseguir ni tan sols el mínim dels objectius que se li marquen”. “Per tant –afegeix la diputada d’esquerres- si no hi haurà pràcticament possibilitats d’ingressar ni un euro per la operativitat de l’Aeroport de Castelló i més a més cal abonar una quantitat important de milions d’euros en un màxim de vint anys, no es veu l’interès públic per més que es busque i, pel contrari, si que es pot apreciar un interès privat”.

Per una altra banda, Albiol també ha recordat que les “previsions altament fantasioses” d’Aerocas establien que l’Aeroport de Castelló tindria més d’un milió de passatgers en 2014. “Hui en dia estem a 0 passatgers per any”, afegeix la parlamentària autonòmica.

Comparteix

Icona de pantalla completa