Diari La Veu del País Valencià
Compromís vol tombar els pressupostos de Rajoy per antisocials, recentralitzadors i antivalencians

Compromís ha registrat al Congrés dels Diputats l’esmena a la totalitat amb la qual intentaran tombar el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) de 2018, que consideren “antisocials, recentralizadors i antivalencians”. La formació considera que aquestos comptes “perpetren la desigualtat, evidencien la voluntat recentralizadora del govern de Rajoy i endureixen la discriminació valenciana”.

“La despesa social representa solament el 40,5% del PIB, un percentatge menor al d’altres anys i 6 punts per sota de la mitjana europea”, han assegurat des de Compromís, que creuen que els comptes “no serviran per a crear ocupació”. Tampoc, postil·len, “per a corregir la desigualtat, sinó que desprotegeixen els majors, condemnen els treballadors i deterioren el futur dels joves”.

Així mateix, també destaquen que “el govern [espanyol] oblida, una vegada més, l’impacte de gènere, en arraconar-ho en solament un programa en lloc d’incloure’l en cadascuna de les partides pressupostàries” i lamenten que el govern estatal “desatenga importants reivindicacions i necessitats del poble valencià, com ara les subvencions al transport públic metropolità o les inversions per a vertebrar el territori”.

Finalment, Compromís ha incidit que “els comptes de Rajoy converteixen en endèmic el maltractament valencià i han exigit que el nou model de finançament autonòmic es negocie de forma independent als Pressupostos de l’Estat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa