Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de València o s’oposa a la terminal de creuers però vol estudiar-ne les conseqüències

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha afirmat aquest dissabte que l’Ajuntament de la ciutat “no s’oposa” a la terminal de creuers, però ha remarcat que cal “estudiar” les conseqüències: “Els interessos del port i la ciutat solen coincidir, però no sempre. I com que no sempre han de coincidir, és bo que ho dialoguem i ho debatem”, ha advertit.

Així s’ha pronunciat el primer edil a preguntes dels periodistes en un acte a què ha acudit aquest dissabte a la plaça de l’Ajuntament. El president de l’Autoritat Portuària de València, Aurelio Martínez, va anunciar aquest divendres en la roda de premsa del Consell d’Administració del Port que aquesta infraestructura tindrà caràcter “integral” i inclourà ferris estatals i internacionals.

D’aquesta manera, Ribó ha remarcat que en la reunió d’aquest divendres, des del consistori es va demanar “obrir un diàleg sobre les possibilitats i les conseqüències de posar la terminal de creuers on estaven les drassanes de Llevant, les drassanes del Grup Boluda”.

En aquest sentit, ha exposat que “el port ha de ser conscient, i és conscient, que no està aïllat en un món on no hi ha ningú, sinó que està al costat d’una ciutat de 800.000 habitants i els interessos del port i de la ciutat solen coincidir, però no sempre han de fer-ho”.

D’aquesta manera, ha indicat que l’Ajuntament “ha d’estudiar” la terminal integral i com aquesta pot “afectar” la ciutat. Sobre aquest tema, ha assenyalat com a factors a analitzar “la proximitat al barri de Natzaret, perquè tindre els creuers ací o a un quilòmetre no és el mateix”, així com la mobilitat.

Igualment, també ha apuntat com a qüestió que cal analitzar el “canvi de la ubicació on estava la terminal de creuers” i “canviar tota l’estructura”. “Ens asseguren que no tindrà efectes sobre les platges del sud, però nosaltres volem consultar-ho”, ha manifestat.

“Per tant, nosaltres no és que ens oposem”, ha dit l’alcalde, sinó que “volem estudiar quines conseqüències hi ha i veure com discutir-ho, com poder-ho pal·liar”. “Aquest és l’objectiu”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa