Compromís acusa dos vicepresidents de la Diputació d'Alacant d'haver "mentit" en el currículum

La coalició assenyala directament Javier Sendra, Alejandro Morant i l'assessor de César Sánchez, Rafael Candela
/ València
21 abril 2018 01:00h
Compromís demenarà explicacions sobre les beques a l\'escola de negocis privada Fundesem.

Compromís qualifica d'alarmants les últimes publicacions en premsa "que constaten que almenys dos vicepresidents de la Diputació d'Alacant, Javier Sendra i Alejandro Morant, han mentit sobre la seua formació acadèmica" en els seus currículums públics, de manera que han incomplit l'acord d'investidura al punt número 2, on s'adverteix de la "separació de qualsevol càrrec públic que haja falsificat o enganyat en relació al seu currículum, la seua qualificació personal o acadèmica".

Els diputats de la coalició exigeixen saber si els polítics del PP "que diuen tindre aquestos títols" es van pagar el seu màster. També volen "que algú en la institució explique per què diputats i diversos assessors –com és el coordinador del Partit Popular d'Alacant, Rafael Candela– han falsejat els seus currículums mentre formen part de l'equip de govern del president de la Diputació alacantina, César Sánchez, qui a més a més és secretari de Formació del Partit Popular estatal".

Compromís insisteix que no es pot donar un màster a persones sense llicenciatura o graus i qüestiona la subvenció de 100.000 euros a Fundesem, l'escola privada de negocis que acredita els presumptes màsters de Sendra i Morant. Al mateix temps, la coalició destaca com a sorprenent que la institució beque més del 70% un curs de lideratge polític a representants que guanyen més de 60.000 euros. Compromís explica que el curs val 3.450 euros, dels quals el polític n'ha de pagar solament 950.

Compromís reacciona així a les diferents publicacions en mitjans en què es denuncia com el titular del departament de Medi Ambient, Sendra, va canviar la seua formació acadèmica durant l'escàndol del màster de la presidenta de Madrid, Cristina Cifuentes. "Tant el seu màster de Direcció i Gestió d'Administracions Públiques com el que presumptament havia obtingut en la Universitat Politècnica de València sobre Temps i Mètodes van passar de la nit al dia a ser simples cursos", denuncia la coalició.

"No menys sorprenent és la tossuderia del vicepresident d'Hisenda i Contractació, Alejandro Morant, que no ha procedit a realitzar cap canvi en el portal de transparència de la Diputació i que assegura cursar un Màster MBA Executive sense tindre cap llicenciatura o grau", afegeixen. O la de Rafael Candela, assessor de César Sánchez, "qui assegura en el seu currículum estar cursant el grau de Dret mentre ja té, segons el portal de Transparència, un Màster en Lideratge per a la Gestió Pública en el IESE de la Universitat de Navarra o programes de lideratge de l'Harvard Kennedy School i un seminari d'estratègia electoral en la George Washington University".

next