Diari La Veu del País Valencià
Les Corts celebren el 25 d’Abril amb un ‘bureo’ a la plaça de la Mare de Déu de València

Les Corts han organitzat, amb motiu del 25 d’Abril, unes jornades de portes obertes aquest cap de setmana, de 10h a 14h i de 16h a 20h, en les quals es pot conéixer el vestíbul, la zona noble del palau dels Borja, la seu del parlament valencià i l’hemicicle. El president de les Corts, Enric Morera, va explicar que aquestos actes, que enguany coincideixen amb el 600 aniversari de la constitució de la Generalitat, tenen l’objectiu “d’aproximar la institució a la ciutadania”.

A més de les jornades de portes obertes, aquest diumenge, des de les 11.30h, s’havia programat a la plaça de la Mare de Déu de València un acte participatiu i obert al públic, en el qual s’han interpretat balls tradicionals valencians i on tothom que volguera podia ballar.

L’acte ha començat amb un taller on el mestre de ball i estudiós del folkore Eduard Caballer ha explicat i ensenyat a tots els presents passos, coreografies i maneres d’interpretar els balls que a continuació tocaria la Colla Brials, una associació cultural que s’ha encarregat d’estudiar, recuperar i divulgar el folklore tradicional de les comarques valencianes. Morera ha agraït a aquesta agrupació la seua dedicació a “la difusió de la nostra música i els nostres balls”.

Morera ha agraït a la Colla Brials la seua dedicació a “la difusió de la nostra música i els nostres balls”. / DIARI LA VEU

Amparo Sánchez i el Consell preautonòmic, premiats

La celebració acabarà dimecres, 25 d’abril, amb l’acte institucional que se celebra al Palau dels Borja i on es lliurarà la distinció Francesc de Vinatea del parlament al Consell Preautonòmic, en el seu 40 aniversari, i el segon guardó Guillem Agulló, que enguany és per a l’activista contra la islamofòbia Amparo Sánchez Rosell.

En la presentació dels actes, Morera va explicar que Joan Lerma, membre de Consell preautonòmic i expresident de la Generalitat, serà l’encarregat de recollir la distinció. Sobre aquest tema, va explicar que Josep Lluís Albinyana li va comunicar que no podria assistir perquè tenia “un problema d’agenda i un compromís previ”; l’expresident de les Corts Antonio García Miralles també tenia un compromís personal previ, va completar.

Comparteix

Icona de pantalla completa