Diari La Veu del País Valencià
Gerardo Camps rebrà la plataforma pel finançament just al Congrés malgrat que el PPCV no en forma part

La Plataforma pel Finançament Just viatjarà a aquest dimarts a Madrid per a reunir-se amb els diputats autonòmics al Congrés per a tractar la qüestió de l’infrafinançament. Segons han confirmat aquest dilluns els integrants de l’associació, els diputats valencians del grup popular també acudiran a la trobada, malgrat que el PP és l’únic partit polític valencià que no forma part de la plataforma. Gerardo Camps serà l’encarregat del PPCV a rebre’ls.

Abans d’aquesta trobada, els representants aniran al Ministeri d’Hisenda a entregar un manifest amb les demandes per a aconseguir un finançament just per al País Valencià. Encara que han demanat ser rebuts pel ministre Cristobal Montoro, creuen que això no passarà, vist el plantó que va donar als alcaldes quan van anar a protestar per la nul·la inversió en transport metropolità valencià. A Hisenda no acudiran els representants de la CEV perquè, segons ha assenyalat Salvador Navarro, la patronal ha demanat ja una altra reunió amb el Ministeri.

Així ho han explicat els representants de la plataforma, Arturo León, de CCOO; Ismael Sáez, d’UGT; Salvador Navarro, de la CEV; José Muñoz, del PSPV; Àgueda Micó, de Compromís, i Jaume Monfort, de Podem, en un acte en què han aprofitat per a presentar la nova imatge de la campanya, dissenyada per Paco Roca, que no ha pogut assistir a la presentació.

Nova imatge de la campanya pel finançament just dissenyat per Paco Roca. / DIARI LA VEU

El logotip representa la solidaritat demanada entre el País Valencià i l’Estat. Els primers aporten diners a uns fons perquè aquestos revertisquen en milliores per a la ciutadania. En aquest sentit, els membres de la plataforma han insistit que no volen que “el País Valencià siga més que ningú, però tampoc menys” i han avisat que, “governe qui governe”, no desistiran en la reclamació d’un finançament just. Per això, han demanat la participació activa de la ciutadania.

A banda de l’acte previst per a demà, la plataforma treballa per a “traslladar la protesta més enllà de les fronteres” del País Valencià i, segons han explicat, han trobat un aliat a les illes Balears. Així, el 4 de maig la plataforma anirà a Palma de Mallorca per a reunir-se amb una agrupació que també busca un finançament just per a les illes Balears i que està conformada en gran mesura pels mateixos partits polítics i pels mateixos representants de la societat civil que la valenciana.

Encara que també han establit converses amb Andalusia i Múrcia, l’aliança amb les illes Balears és la que està més desenvolupada. En aquest aspecte han volgut destacar que sí que hi ha punts en comú amb altres autonomies però que la valenciana és la que es troba en una situació pitjor. Això es deu al fet que les illes Balears, tot i estar infrafinançades, són una autonomia rica. En el cas d’Andalusia, es tracta d’una autonomia pobae però millor finançada que la valenciana.

Comparteix

Icona de pantalla completa