Diari La Veu del País Valencià
L’AVM3J reclama la suspensió de les declaracions d’empleats de FGV
Redactaveu / Europa Press / València

L’Associació de Víctimes de Metro del 3 de juliol de 2006 (AVM3J) ha recorregut la providència de la titular del jutjat d’Instrucció número 21 de València, Nieves Molina, de no suspendre les declaracions de treballadors de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), tal com havien sol·licitat en considerar que amb els testimoniatges dels “desmemoriats” emprats s’està anant ‘a les palpentes’.

En l’escrit presentat per l’AVM3J contra la providència del 3 de març defensen la necessitat de suspendre aquestes declaracions fins que FGV proporcione informació sobre l’organigrama i les funcions internes, atès que “si es fera una crònica de les declaracions es veuria que, a la llum d’allò que actualment se sap, que no és ni de lluny tot, hi ha una llacuna que no sabem si mereix tal consideració o la d’oceà”.

“Si atenem a les declaracions de tan desmemoriats treballadors de FGV, el fet que aquesta a dia d’avui seguisca funcionant es deu més al pur atzar que a la necessària coordinació”, indica el lletrat, que agrega que “ningú sap més enllà dels seus nassos”.

Així, indica que la seua sensació, “desgraciadament compartida pels qui hem assistit a les declaracions, és que estem anant a les palpentes”. “La instrucció avança molt lentament, però les etapes es cremen a velocitat vertiginosa i així la tutela judicial efectiva no es respecta”, assenyala.

Des de l’Associació de Víctimes han recalcat que “una instrucció no pot limitar-se a realitzar preguntes a treballadors que no poden o no volen proporcionar la informació necessària per a esclarir les causes i circumstàncies en les quals es va produir l’accident”.

Comparteix

Icona de pantalla completa