Diari La Veu del País Valencià
Ribó confirma l’interés de València per acollir la World Race suspesa a Barcelona

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha confirmat l’interés de l’equip de govern per poder acollir la regata World Race, que havia de celebrar-se a Barcelona en 2019 i que va ser suspesa per la suposada inestabilitat política, i ha mostrat el seu optimisme perquè la ciutat puga acabar acollint la prova. Amb tot, l’alcalde ha apuntat que és indispensable que el Govern d’Espanya col·labore amb una declaració de l’esdeveniment com d’interés general perquè els patrocinadors tinguen avantatges fiscals. “Pensem que podem avançar, som optimistes però, al final, caldrà avaluar costos i beneficis perquè els diners són de tots els valencians i és una quantitat molt seriosa”, ha assenyalat Ribó després de reunir-se amb una plataforma perquè València siga seu de l’esdeveniment.

“És un esdeveniment que té bones perspectives però no solament ha de ser de l’Ajuntament i la Generalitat, és molt important la presència del govern de l’estat espanyol”, ha subratllat l’alcalde de València. “En primer lloc, perquè estem treballant amb La Marina i ells tenen una participació significativa en el consorci i, en segon lloc, i és clau econòmicament, ha d’haver-hi una declaració d’interés general que possibilite que determinades empreses puguen ajudar i tinguen avantatges fiscals. Faig una crida perquè es plantege aquesta declaració”, ha afegit el dirigent de Compromís.

L’alcalde ha dit que no creu que “tots els esdeveniments siguen positius” i que, per exemple, pensa que “la Fórmula 1 al final va tindre més perjudicis que beneficis” per a la ciutat. En canvi, ha assenyalat la recent eliminatòria entre Espanya i Alemanya de la Copa Davis com una mostra dels que sí que ho són. “Cal fer un balanç entre el que costa i el que dóna, la condició és que siga rendible. Si ens dóna cent i costa mil, direm que no; si ens dóna cinc-cents i ens costa tres-cents, direm que sí. Farem una avaluació, tot és quantificable, volem fer números en aquestes coses”, ha dit. “No volem dir ‘açò ho vull valga el que valga, serà per diners!'”, ha reblat.

“Em sembla que és un esdeveniment que pot ser molt interessant per a València però que ho hem d’analitzar d’una manera seriosa, com ho vaig plantejar amb la Davis. Crec que pot ser però hem de veure primer els avantatges i els costos. En principi, hi ha una possibilitat que vaja avant”, ha avançat.

Per la seua banda, el director general del Consorci de la Marina, Vicent Llorens, ha assenyalat que estan “coordinant l’expedient de candidatura per a poder presentar-lo a l’organització que decideix”. “Tenim importants possibilitats d’aconseguir-ho”, ha assegurat. “Juguem en territori fàcil perquè la Marina de València és el lloc de la nàutica, no hi ha discussió. Quan l’organització i els equips van conéixer l’interés de la Marina, de València i de les institucions de presentar un expedient de candidatura, ho van rebre d’una manera molt positiva”, ha assegurat.

Llorens ha apuntat que entre les peticions que faran serà que València siga eixida i arribada de la competició, que en principi no faria falta cap instal·lació addicional i que la decisió s’ha de prendre al juny com a més tard. Julián Vico, membre de la plataforma de suport que s’ha creat i també de la Federació Espanyola i Valenciana de vela, s’ha mostrat convençut que tots dos organismes i el Consell Superior d’Esports, “si al final fructifica la candidatura oficial, donaran suport, com ha passat amb la Volvo Ocean Race a Alacant”.

Comparteix

Icona de pantalla completa