Diari La Veu del País Valencià
Rosa Roig Costa i Eduardo Guillot dirigiran la Mostra de València

El Consell d’Administració de la Mostra de València i Iniciatives Audiovisuals –ens que va agafar el passat dijous les regnes de Mostra Viva del Mediterrani– ha aprovat el nomenament de la comunicadora Rosa Roig Costa com a nova directora tècnica de l’entitat pública empresarial. També s’ha aprovat el nomenament com a vicedirector tècnic d’Eduardo Guillot, fins ara responsable de programació de Cinema Jove.

La regidora de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de València, Glòria Tello, ha destacat la importància d’aquests nomenaments per a poder posar en funcionament “un projecte molt atractiu per a la nostra ciutat i la seua oferta cultural”. Divendres tots tres compareixeran conjuntament en roda de premsa davant dels mitjans de comunicació interessats a conéixer més detalls de l’etapa que ara s’obri.

El Consell d’Administració de la Mostra de València l’integren, a més, Glòria Tello, com a presidenta; Maite Girau, com a vicepresidenta; tots els membres de la Comissió de Cultura com a vocals nats i, a banda, com a vocals a proposta de la presidència, Manuel de la Fuente Soler, Carles Xavier López Benedí, Áurea Ortiz Villeta, Vicent Gregori García i Ana Rosa Montero García.

Durant la sessió també s’han establit provisionalment les dependències del Palau de la Música com a seu de l’entitat.

Trajectòries professionals

La nova directora tècnica de la Mostra, Rosa Roig, és llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat de València. Al llarg de la seua carrera professional s’ha especialitzat tant en l’àmbit de la creació de continguts com en el de la producció d’obres audiovisuals. Com a cap de producció o productora executiva ha liderat nombrosos projectes, des de documentals fins a concursos televisius, i ha coordinat grans equips humans, tant per a institucions públiques com per a empreses privades. En l’últim any ha sigut cofundadora i gerent de la seua pròpia empresa de producció audiovisual.

Per la seua banda, el nou vicedirector tècnic amb funcions de direcció artística, Eduardo Guillot, ha ocupat fins ara el càrrec de responsable de programació de Cinema Jove, festival en què va començar a treballar el 1992. L’avalen cinc anys de treball en el departament de programació de l’IVAC-La Filmoteca, així com una llarga experiència com a assessor internacional en altres festivals, com Abycine (Festival Internacional de Cine de Albacete). A més, ha estat jurat en diferents certamens internacionals com els de Moscou, Rotterdam o Mèxic DF. També és responsable de les dues primeres edicions de Festimapp, informe sobre l’estat dels festivals de cinema al País Valencià elaborat per l’Institut Valencià de Cultura. A més, la seua experiència professional inclou 30 anys ininterromputs de treball periodístic relacionat amb el cinema i la cultura popular, diversos llibres sobre cinema i diversos projectes audiovisuals.

Comparteix

Icona de pantalla completa