El Bloc només detecta "una deficiència comptable" en la investigació pel finançament

L'informe aprovat per l'Executiva nacionalista constata la "manca de factures" per 120.000 euros que van ser "pagats" i "justificats" en la comptabilitat interna
/ València
23 abril 2018 01:00h
Reunió de l\'Executiva Extraordinària convocada per a analitzar l\'informe al voltant del finançament del partit en 2007 i 2008.

El Bloc no ha detectat traces de finançament il·legal durant les campanyes electorals de 2007 i 2008 ni durant els períodes adjacents. Les conclusions de l'informe presentat aquest dilluns en l'Executiva nacionalista conclou que en la relació amb l'empresa de publicitat Crespo Gomar "es va produir una mala praxi organitzativa i comptable derivada de la falta de conservació dels pressupostos de campanya i de la deficient custòdia de la resta de la documentació de les despeses relatives a conceptes no electorals".

L'informe detalla que, "pel que fa a la relació comercial amb la mercantil Crespo Gomar de la campanya municipal de 2007", hi ha "dues factures, pels imports de 34.800 euros i 40.000 euros, IVA inclòs, amb l'únic concepte de 'treballs de publicitat per a les eleccions'. La resta de pagaments a Crespo Gomar corresponen a un total de 120.000 euros dels quals 20.000 euros pertanyen a la campanya de 2008 i figuren liquidats amb el concepte de 'pagament deute eleccions'".

Segons l'informe, "els 100.000 euros restants es corresponen amb serveis prestats per l'empresa relatius a despeses fetes fora del període electoral". El Bloc explica que per a pagar "l'esmentat deute va haver d'ampliar la hipoteca existent sobre la Seu Nacional davant l'entitat financera Bancaixa, tal com consta en l’escriptura notarial de 9 de febrer de 2010, per la qual el Bloc va obtindre 102.431,95 euros".

Tot això està consignat en la documentació interna, però no s'han trobat les factures que es corresponen amb "aquestos 120.000 euros restants, però sí pagats en la seua totalitat i justificats documentalment en la comptabilitat interna del Bloc".

Les conclusions han sigut presentades i aprovades per la direcció nacional del partit en l'Executiva Extraordinària convocada aquest dilluns 23 d’abril, arran l’informe intern elaborat per les àrees d'organització i de finances del Bloc.

Coincidència amb el Tribunal de Comptes

De l'anàlisi general de la comptabilitat electoral de 2007 constatada als registres del partit, l'informe conclou que "es correspon amb els números presentats en el seu dia al Tribunal de Comptes".

En concret, els treballs encomanats a Crespo Gomar dels anys 2007 i 2008 ascendeixen a 194.800 euros, 74.800 dels quals corresponen a les dues factures (34.800 i 40.000) de la campanya de 2007, "xifres coincidents amb la declaració presentada al Tribunal de Comptes".

Lluismi Campos fa un pas al costat

El principal càrrec assenyalat en les possibles irregularitats i responsable, en qualsevol cas, de les "deficiències" comptables detectades, Lluismi Campos, ha demanat un permis no retribuït del seu càrrec en la Presidència de les Corts. L'actual cap de gabinet d'Enric Morera i secretari d'Acció Electoral del moment , a més de responsable de la campanya electoral de 2007, ha comunicat la decisió tot fent referència a la necessitat de preparar la compareixença davant de la comissió del Senat que investiga el finançament dels partits. Campos haurà d'acudir a la cambra baixa espanyola el proper 24 de maig.

La direcció del Bloc ha conclòs la nota de premsa enviada als mitjans amb una declaració política on "reitera una ocasió més davant la militància i el conjunt de la ciutadania valenciana el seu compromís amb la integritat i l’honestedat, que han sigut principis rectors de l’actuació política de milers de valencianistes al llarg de la" seua "història".

 

 

 

next