Diari La Veu del País Valencià
ETA anunciarà la seua dissolució el 4 de maig

ETA anunciarà el divendres 4 de maig a la població del País Basc francés de Cambo-les-Bains que es dissol, segons han anunciat aquest dilluns en roda de premsa a Baiona el Grup Internacional de Contacte (GIC) i les associacions Bake Bidea i Fòrum Social Permanent.

L’exdirector de la Interpol Raymond Kendall ha afirmat que aquest acte, de caràcter “internacional”, serà “primordial” per a avançar cap a la “pau definitiva”. Agus Hernán, del Fòrum Social Permanent, ha confessat que “no ha sigut fàcil”, però ha assegurat que gràcies a la “clara determinació” dels bascos per a trobar una “pau justa i duradora” hi ha condicions per a fer “nous passos rellevants” que “poden contribuir” en l’objectiu “d’avançar en la resolució del conflicte al País Basc”.

La setmana passada, ETA ja va reconéixer públicament, a través d’una declaració enviada al diari GARA i publicada el divendres 20 d’abril, “el dany que ha causat en el transcórrer de la seua trajectòria armada“. En el mateix document, l’organització basca mostra “el seu compromís amb la superació definitiva de les conseqüències del conflicte i amb la no repetició”.

Comparteix

Icona de pantalla completa