Diari La Veu del País Valencià
La jutgessa obri judici oral contra l’exalcalde d’Alacant pel presumpte fraccionament de contractes

La jutgessa María Luisa Carrascosa ha obert aquest dimarts el judici oral contra l’exalcalde d’Alacant, Gabriel Echávarri, per un delicte continuat de prevaricació relacionat amb el presumpte fraccionament de contractes amb la Regidoria de Comerç. Així mateix, la Fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat 10 anys i un dia de presó per a l’exedil socialista.

En la interlocutòria, la magistrada Carrascosa decreta també l’obertura del judici oral contra dos antics assessors: Eduardo Díez, el cap de premsa d’Echávarri, i Pedro Gea, encarregat de l’àrea de comerç. Per a tots dos reclama la mateixa condemna atés que considera que pogueren incórrer en el mateix delicte, encara que en grau de cooperació necessària.

A més, ha deixat fora del judici el presumpte delicte d’usurpació de funcions que va apreciar en la conducta de Díez i De Gea en dictar el passat mes de novembre la interlocutòria del procediment abreviat de la causa.

Echávarri està acusat de prevaricació en dues causes judicials: una pel presumpte fraccionament de contractes, en la qual l’Audiència ha confirmat ja el seu processament, i una altra per l’acomiadament d’una funcionària interina que és família del fins ara portaveu municipal del PP i nou alcalde, Luis Barcala.

Els populars demanen la inhabilitació de 12 anys

El PP ha demanat, en un escrit, una pena d’inhabilitació de 12 anys i 7 mesos per a Echávarri i 7 anys per als seus dos assessors. Els populars, que exerceixen en aquesta causa l’acusació particular, acusen els processats “d’actuar al marge de la legalitat” en adjudicar treballs i serveis a través de la via del contracte menor sense posar en marxa els corresponents concursos públics.

Testimonis

El fiscal també ha demanat que acudisquen com a testimonis el nou alcalde d’Alacant, Luis Barcala, i la portaveu de Ciutadans, Yaneth Giraldo, així com el portaveu de Compromís, Natxo Bellido. A més a més, ha sol·licitat la testifical de 21 persones més, entre elles, el cap del Servei de Comerç, Mercats i Consum i el lletrat Cap de l’Assessoria Jurídica de l’Ajuntament.

El ministeri fiscal considera que “efectivament” va haver-hi fraccionament de contractes “deliberat” i “reiterat” per “eludir” la normativa en contractació que exigeix “publicitat i concurrència”.

Comparteix

Icona de pantalla completa