La Plataforma per un Finançament Just trasllada la seua reivindicació al Ministeri d'Hisenda

Els representants valencians han exigit la convocatòria "immediata" de la conferència de presidents autonòmics
/ València
24 abril 2018 01:00h
Fins a Madrid s\'han traslladat  representants de PSPV-PSOE, Compromís i Podem, dels sindicats UGT i CC.OO, la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) i Acció Cultural del País Valencià, per a demanar un sistema de finançament just.

Els representants de la Plataforma per un Finançament Just per al País Valencià han viatjat aquest dimarts a Madrid per a registrar al Ministeri d'Hisenda el seu manifest. El text, dirigit al ministre Cristóbal Montoro, reivindica més recursos econòmics i adjunta l'informe dels experts que avala la necessitat d'una reforma. 

Entre les demandes que la plataforma ha fet al Ministeri destaca la reclamació de la convocatòria "immediata" de la conferència de presidents autonòmics per a abordar el nou finançament, així com la convocatòria durant la primera setmana del mes de maig del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF), recordant que així ho va anunciar el portaveu del govern espanyol Íñigo Méndez de Vigo. A més, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va dir-li a la presidenta andalusa, Susana Díaz, que convocaria prompte el Consell.

Fins a Madrid s'han traslladat representants de PSPV-PSOE, Compromís i Podem, dels sindicats UGT i CCOO, la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) i Acció Cultural del País Valencià. La síndica de Ciutadans Mari Carmen Sánchez i el diputat Vicente Ten així com el representant de la CEV, Salvador Navarro, també han viatjat amb la comitiva però no han participat en l'entrega del document 

De tota manera, sí que han participat en la trobada amb els diputats valencians de tots els partits polítics al Congrés juntament amb Manolo Mata (PSPV), Antonio Estañ (Podem), Giuseppe Grezzi i Mireia Mollà (Compromís), els líders de CCOO i UGT al País Valencià, Arturo León i Ismael Sáez, i el secretari d'Acció Cultural, Toni Gisbert. Tots ells han fet una crida al govern de Mariano Rajoy perquè es done una solució al problema de l'infrafinançament.

En aquest sentit, Estañ ha insistit que "el Partit Popular no pot seguir condemnant la Comunitat Valenciana a ser el pati de darrere d'un govern mediocre". Des de CCOO han demanat al PP que "lidere un canvi en el sistema de finançament perquè l'actual llastra el País Valencià i els seus serveis públics". Per la seua banda, UGT ha instat que tots els partits polítics es comprometen amb la causa. "No volem ser més que la resta de comunitats autònomes, però tampoc menys", han destacat.

"L'Espanya del benestar té un forat de 5 milions de persones que no són iguals a les altres. La Comunitat Valenciana el que exigeix és igualtat, tracte just i evitar les discriminacions", ha criticat Mata. 

next