Diari La Veu del País Valencià
L’Agència Tributària ha tornat ja 117 milions als contribuents valencians

L’Agència Tributària ha retornat, a data de 24 d’abril, 116.808.000 euros, quasi un 42,35% més que l’any passat en el mateix període, en tres setmanes de campanya de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques corresponent a 2017 (IRPF 2017). Són ja 202.250 els contribuents que han rebut fins al moment la seua devolució, un 41,26% més que en l’exercici anterior.

Aquesta agilitació en les devolucions és el resultat d’una nova i forta acceleració de les presentacions en aquest inici de campanya, impulsada per l’avançament en els serveis d’assistència i amb el suport de les dues noves vies incorporades enguany per a la presentació de declaracions, la nova aplicació mòbil i el pla Le Llamamos, de confecció telefònica de declaracions, segons ha explicat l’Agència Tributària en un comunicat.

Així, en aquestes tres primeres setmanes de campanya han sigut 314.527 els contribuents que ja han presentat la seua declaració, la qual cosa suposa 87.438 més que l’any passat en igual període.

Per a la present campanya està previst que es presenten en tot l’estat espanyol 19.945.000 declaracions, 217.000 més que l’any anterior. D’elles, es preveu que 13.774.000 donen dret a devolució, per import de 9.468 milions d’euros, mentre que s’espera que 5.246.000 isquen amb resultat a ingressar, per import de 9.621 milions d’euros.

El termini de presentació finalitza el 2 de juliol, tant per a les declaracions a ingressar com per a aquelles amb resultat a retornar. No obstant açò, en les declaracions a ingressar, si s’opta per realitzar el pagament mitjançant domiciliació bancària, el termini de presentació abastarà fins al 27 de juny. L’atenció presencial en oficines començarà el 10 de maig.

Enguany, els contribuents han tingut l’oportunitat de preparar-se amb més temps, des del 15 de març, per a poder, si així ho desitgen, presentar la seua declaració des del primer dia a través de Renta Web, l’eina universal que ofereix l’Agència per a la gestió de totes les declaracions de Renda, amb independència del canal de confecció i presentació (nova app, telèfon, pàgina web de l’Agència i oficines).

No obstant això, el Col·legi d’Economistes d’Alacant ha recomanat públicament no precipitar-se a l’hora de fer clic en l’aplicació per a mòbils i tauletes per a confirmar les dades, en considerar que pot ser perjudicial per ometre’s dades significatives. El degà del Col·legi d’Economistes d’Alacant, Francisco Menargues, i els membres de la junta Antonio Rodríguez i Antonio Pérez han destacat en una roda de premsa la importància de considerar detingudament les opcions irrevocables que s’exerceixen a través de la declaració de la renda.

Comparteix

Icona de pantalla completa