Estudiants de la Universitat de València fan vaga aquest dijous en suport al professorat associat

Alumnes i docents participaran en una manifestació que eixirà al migdia des de la Facultat de Geografia i Història
/ València
25 abril 2018 01:00h
El Front Estudiantil Unificat de València denuncia que les condicions laborals dels associats són "una conseqüència de la precarització de l\'educació pública".

Els estudiants de la Universitat de València estan convocats aquest dijous a la vaga en suport dels professors associats iniciada de forma indefinida el passat 29 de gener, segons ha informat el Front Estudiantil Unificat de València.

La vaga la convoquen tant el FEU-València (Front Estudiantil Unificat de València) com la resta d'organitzacions estudiantils de la ciutat (Acontracorrent, BEA, Gatzara, APE i SEPC) i es preveu "un notable seguiment" després que els estudiants "fa ja quasi tres mesos que no reben classes per part dels professors associats", que són el 30% de la plantilla total del professorat en la Universitat de València.

Sobre aquest tema, recorden que en les setmanes vinents començaran les avaluacions finals del curs acadèmic, "de manera que augmentarà la pressió en la universitat valenciana". L'objectiu, segons el FEU-València, és "pressionar el rectorat i la Generalitat" que encara no han fet "ofertes significatives" en la taula de negociació i que "únicament intenten deixar passar el temps". En aquest sentit, han aclarit que, "molt lluny de convocar la vaga per a pressionar els treballadors, es duu a terme en suport al professorat associat".

El sindicat estudiantil afegeix que els professors "s'han vist obligats a lluitar" perquè tenen "unes condicions de treball de misèria", amb un sou inferior a 6 euros l'hora i contractes de tres, sis o dotze mesos màxim. "Les condicions d'aquestos professors són només una conseqüència més de la precarització de l'educació pública, igual que ho són les pujades de taxes, les retallades en beques o la massificació en les aules", han apuntat.

Així mateix, s'ha convocat una manifestació que eixirà a les 12.00 hores de l'avinguda Blasco Ibáñez, enfront de la Facultat de Geografia i Història, i que comptarà amb la presència dels professors en vaga, segons les mateixes fonts.

next