Diari La Veu del País Valencià
Agramunt nega haver acceptat suborns amb prostitutes: Tant de bo poguera fer eixes coses

L’expresident de l’Assemblea del Consell d’Europa i actual senador del PPCV, Pedro Agramunt, ha negat aquest dimecres totes les acusacions que ha abocat sobre ell una Comissió Independent de la institució europea que investiga una possible trama de corrupció. S’ha defensat i ha assegurat que l’informe són “219 pàgines de mentides”, com els suborns amb prostitutes que presumptament hauria rebut.

“Això és fals. Jo tinc una edat, em sembla que açò és una fantasia. Un podria dir ‘tant de bo jo poguera fer eixes coses, però un ja no està per a açò’. És una acusació ridícula i sense proves”, ha assenyalat en declaracions a la SER. El senador valencià, que diu estar “molt enfadat i molt trist”, atribueix l’informe al fet que les seues posicions en l’Assemblea “no seguien el que era políticament correcte” i s’ha guanyat enemics, entre els quals ha citat en particular un diputat ucraïnés que va arribar a fer-li “xantatge” dient que tenia fotos seues amb dones. “Li vaig dir, ‘envia-me-les i li les ensenye als meus amics”, ha apuntat.

També ha citat l’Open Society Foundation, que presideix el milionari George Soros, com a origen del que assegura que és una “campanya” contra ell i altres membres del Consell d’Europa. Assenyala, així mateix, la Secretaria General del Consell d’Europa, que “vol controlar-ho tot” i, en particular, els tres comissionats que signen l’informe, contra els quals ha avançat que prendrà accions legals.

Agramunt sosté que compta amb el suport del seu partit i afirma que si bé no ha parlat amb la secretària General, María Dolores de Cospedal, sí que ho ha fet amb el portaveu del Grup Parlamentari Popular al Senat, José Manuel Barreiro, i no dimitirà. “No lliuraré l’escó. No he fet absolutament res il·legal i no hi ha retret jurídic a la meua actuació”, ha sentenciat.

“Si són certes les acusacions, s’hauran d’assumir responsabilitats”

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha assegurat aquest dimecres que si són certes les acusacions que estan envoltant el senador Agramunt, s’hauran “d’assumir responsabilitats”. Així mateix, la líder dels populars ha manifestat que solament tenen consciència de l’informe que, de moment, ha desmentit el senador i que esperaran que finalitze la investigació. Així mateix, ha afegit que si, pel contrari, les acusacions són falses, està convençuda que “Agramunt desenvoluparà totes les accions legals necessàries per a llavar la seua imatge i honorabilitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa