Cristina Cifuentes dimiteix

La presidenta de la Comunitat de Madrid ha pres aquesta decisió després que s'haja fet públic un vídeo on apareix presumptament furtant dos pots de crema en un supermercat
/ València
25 abril 2018 01:00h

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, ha anunciat aquest dimecres la seua dimissió després que s'haja fet públic un vídeo de 2011 on apareix furtant dos pots de crema en un supermercat. Aquest fet se suma a l'escàndol conegut fa un mes al voltant de la seua formació acadèmica. Al seu currículum constava un màster que no havia cursat i, finalment, va acabar renunciant al títol.

Tal com ha manifestat durant una compareixença pública a Madrid, Cifuentes tenia pensat dimitir el passat 1 de maig arran de la polèmica del màster de la Universitat Juan Carlos I i la publicació de les imatges ha accelerat la decisió. 

La ja expresidenta madrilenya ha assegurat que el vídeo, fet públic aquest dimecres per OK Diario, en què se la veia furtant és antic i "que molts mitjans el coneixien ja", perquè ha sigut espiada durant molt de temps. Cifuentes considera que la publicació d'aquest arxiu és la culminació "d'una campanya d'assetjament, que dura bastant temps, i que ha passat de ser política a personal". 

"He aguantat més de 34-35 dies d'una exposició permanent. El que ha ocorregut hui traspassa una línia", ha dit Cifuentes, que assegura que deixa el càrrec perquè no vol "fer mal" a la seua família.  "És el millor per als madrilenys i per al meu partit", ha sentenciat. 

Cifuentes assegura que ha donat un pas enrere per a evitar que l'esquerra governe a Madrid. "La resistència de les persones té un límit i he arribat a ell. Me'n vaig amb el cap molt alt, amb un sentiment amarg però molt satisfeta. Crec que hem fet un bon treball", ha afegit.

Per la seua banda, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assenyalat als passadissos del Congrés que Cifuentes “ha fet el que havia de fer” perquè la seua dimissió “era obligada”. “Hem sentit les seues explicacions, ella té dret a donar-les, però el PP obri una nova etapa a la Comunitat de Madrid i espere que aquestes coses no es tornen a produir”, ha conclòs.

Així mateix, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha qualificat de "bona decisió" la renuncia de Cifuentes de no continuar presidint la comunitat madrilenya, encara que ha reconegut que aquesta dimissió "s'haguera tingut que produir molt abans". No obstant això, ha matisat que sempre té "el màxim respecte" en les qüestions personals que no l'impliquen. 

 

 

next