Diari La Veu del País Valencià
El Col·legi d’Administratius de València i Castelló alerta d’errors en el 30% dels esborranys de la declaració de la renda

El Col·legi de Gestors Administratius de València i Castelló ha advertit d’errors en el 30% dels esborranys que envia Hisenda als contribuents, quasi sempre a favor de l’Administració, per la qual cosa avisa del “risc” de delegar la declaració de la renda en mans de no professionals. Els 600 gestors administratius col·legiats han apuntat en un comunicat que es tracta d’un impost “molt complex” que requereix “temps i assessorament” i adverteixen que els errors “comporten sancions i molèsties”.

Entre les principals novetats de la campanya actual, l’entitat col·legial destaca la nova aplicació d’Hisenda que permet, des del passat 15 de març, enviar l’esborrany de rendes senzilles. A més, enguany s’ha eliminat l’enviament dels esborranys de la renda a través del correu ordinari. Ara, en RentaWeb, la web de l’Agència Tributària, tots els contribuents, amb independència del tipus de renda (treball, capital o activitats econòmiques), podran consultar les seues dades i descarregar l’esborrany.

Respecte a aquestes novetats, el col·lectiu de gestors administratius recorda que, encara que la utilització d’una aplicació mòbil “pretén facilitar la labor del contribuent”, “la immediatesa pot induir a errors, com ara no incorporar dades que implicaran sancions posteriors o perdre la possibilitat d’incorporar desgravaments”.

“Amb la declaració de la renda no es juga. Cal deixar-la en mans de professionals”, asseguren, i afegeixen que, “per a estalviar disgustos i pagar el just, el més intel·ligent és delegar amb seguretat i confiar en professionals qualificats de proximitat i confiança, emparats per la garantia col·legial, com són els gestors administratius”.

Comparteix

Icona de pantalla completa