Morera exigeix buscar una solució a l'infrafinançament "sense caure en els victimismes"

El president de les Corts també demana que el Congrés tramite la reforma de l'Estatut aprovada pel parlament valencià l'any 2011
/ València
25 abril 2018 01:00h
Morera ha remarcat que al llarg de la seua trajectòria política s\'ha trobat amb "moltes denúncies falses" que finalment han acabat en "res".

El president de les Corts, Enric Morera, ha exigit aquest dimecres la recerca d'una solució a la situació d'infrafinançament que viu el País Valencià, ja que aquesta qüestió "no pot suposar un enfrontament entre territoris". Però, ha ressaltat que aquesta reivindicació s'ha de dur a terme sense "caure en el victimisme" ni molt menys "en l'immobilisme". Morera ha fet aquestes declaracions durant l'acte institucional del 25 d'Abril, Dia de les Corts Valencianes, on també ha volgut dedicar unes paraules als grups parlamentaris pel seu treball i pel consens aconseguit en aquest tipus d'assumptes: "Hem arribat a acords fonamentals per a reclamar que es complisca el principi d'igualtat consagrat en la Constitució en l'aspecte del finançament autonòmic, per a atendre correctament les nostres competències, i en les inversions territorialitzades"

D'altra banda, ha reclamat que el Congrés dels Diputats tramite ja la reforma de l'Estatut–aprovada per unanimitat a les Corts en 2011– que inclou la clàusula coneguda com a 'Camps', que permetrà blindar les inversions dels Pressupostos de Generals l'Estat al País Valencià en funció del seu pes poblacional. "És el moment de reivindicar que no es demore més l'aprovació de la Reforma de l'Estatut", ha destacat. 

 

next