Diari La Veu del País Valencià
Mata: Lluismi Campos s’aparta perquè la comptabilitat del Bloc era un desastre; la nostra està molt bé

La renúncia –provisional– de Lluismi Campos al seu càrrec arran de l’informe presentat pel Bloc pel finançament de la campanya de 2007 ha sigut la primera fitxa moguda en un cas que també implica el PSPV. Un gest que des de Podem han valorat de manera positiva. Ara, esperen que els socialistes també prenguen mesures sobre aquest assumpte. Concretament, han demanat que s’aparte de la vida política José Manuel Orengo –actual assessor del cap del Consell– tot i que el seu nom no apareix en cap documentació, però sí que se l’ha relacionat en unes possibles adjudicacions del consistori de Gandia, quan el gestionava ell, a l’empresa Crespo Gomar. “Estem decebuts amb l’actitud del PSPV però se segueix estant en termini i fins que no es genere aquest informe, no valorarem quines mesures prendrem. Però, això no exclou que el PSPV hauria d’estar prenent mesures ja i de manera immediata”, ha subratllat el líder de Podem, Antonio Estañ.

Tanmateix, el portaveu dels socialistes, Manolo Mata, ha volgut enviar un missatge de paciència a Podem i ha afirmat que l’informe final estarà previsiblement llest per al final d’aquesta setmana. Així mateix, el síndic ha remarcat que no és comparable la situació de Campos amb la d’Orengo perquè la comptabilitat del major soci de Compromís és “un desastre”. “Nosaltres tenim la comptabilitat molt bé i la persona que va dur la comptabilitat en aquella campanya ho va fer molt bé. Hui per hui no hi ha cap persona del nostre partit assenyalada per la comptabilitat”, ha asseverat i ha afegit que no hi ha cap raó que impulse la dimissió d’Orengo perquè no està “acusat de cap finançament il·legal” i perquè tampoc apareix en “cap informe policial”.

Estañ, per la seua part, ha lamentat que el Bloc no fera públiques les conclusions de l’informe intern realitzat sobre la comptabilitat electoral municipal de 2007 i la seua relació comercial amb l’empresari Gomar. “Fins que no es faça públic tampoc podrem estar totalment convençuts i eliminar qualsevol dubte”. Pel que fa al permís temporal a què s’ha acollit la mà dreta d’Enric Morera considera que hauria de durar “fins que s’eliminen les ombres de dubte sobre la seua relació amb el cas del presumpte finançament irregular”.

Comparteix

Icona de pantalla completa