Diari La Veu del País Valencià
El 25 d’abril ja no sempre seran derrotes: la reacció de Puig sobre l’inici de la tele en la seua estrena en la ràdio d’À Punt

La redacció d’À Punt Mèdia ha rebut aquest dimecres la visita inesperada del president de la Generalitat, Ximo Puig. El cap del Consell ha volgut visitar les instal·lacions del Centre Producció de Programes de Burjassot el dia en què han començat les emissions en proves de la televisió d’À Punt. Després de la visita per la redacció i la resta de dependències de l’ens públic, Puig –acompanyat per la directora general Empar Marco– ha participat en el magazín de la ràdio públic Al Ras, on ha explicat que l’emoció de l’inici de les emissions l’ha fet decidir cancel·lar la seua participació en un acte per a anar a Burjassot a “traslladar l’abraçada dels valencians” als treballadors que “fan possible” la recuperació dels mitjans de comunicació públics.

La conversa del president Ximo Puig en el magazín d’Al Ras, resumida en 10 frases:

  • “Este matí estava caminant pel riu i he escoltat que tornava a ser realitat la nostra televisió. M’he emocionat, he telefonat la directora general i li he dit que volia vindre a fer-li una abraçada a ella i a tots els que feu possible aquesta història de renaixement de la Comunitat Valenciana”.

  • “Aquest 25 d’abril (amb la posada en marxa de les emissions en proves) tenim més instruments per a millorar la societat. Sense un ecosistema valencià fort de comunicació no tindrem autogovern. (A partir d’ara) el 25 d’abril ja no sempre seran derrotes”.

  • “Hui és un dia d’una immensa alegria. I també, ho he de dir, d’un cert deure complit del nostre govern.”

  • “La visita és totalment improvisada. He vingut perquè crec que és un paper institucional que he de fer perquè considere que hui més que mai represente tots els valencians. La meua és simplement una abraçada que vos dóna el conjunt de valencians”.

  • “Ara ja podré dir, quan em pregunten pels pobles, que la tele ja ha tornat”.

  • “À Punt no es una despesa, és una inversió en cultura, societat i economia”.

  • “El temps passat sense televisió pública ha sigut especialment negatiu per al valencià. En els patis d’escola es veu que quan els xiquets parlen dels seus ídols ho fan en castellà”.

  • “És important que abans de l’estiu la televisió puga ser una realitat”.

  • Sobre l’engegada d’À Punt: “És molt més fàcil construir que reconstruir”.

  • “Estic convençut que tindrem uns mitjans de gran qualitat. Moderns i innovadors, a l’alçada de la societat valenciana”.

Comparteix

Icona de pantalla completa