Diari La Veu del País Valencià
Un espectacle de circ aquàtic inaugurarà el festival Tercera Setmana a la Marina de València

La Marina de València serà l’escenari que acollirà, el 8 de juny, a partir de les 22.30 hores i amb entrada gratuïta, MétamOrph’O, un muntatge poètic i musical fascinant. Un espectacular muntatge aquàtic per a tots els públics serà l’encarregat d’inaugurar la tercera edició del Festival Internacional d’Arts Escèniques Tercera Setmana.

MétamOrph’O, de la companyia francesa Barolosolo, inaugurarà a la Marina el festival amb una proposta de circ, equilibris impossibles, poesia, música i la màgia de les històries que ens fan somiar amb els ulls oberts, ha indicat l’organització en un comunicat. I tot això dins de l’aigua. Es tracta d’un sensacional xou que acostarà l’espectador a un riu imaginari que, en fer-se fosc, amb la pujada de les aigües, obligarà els acrobàtics protagonistes a emprendre un viatge oníric que els transformarà en éssers d’aparença animal. Es veuran immersos, llavors, en la nocturnitat d’una aigua que ofereix sorpreses brillants en forma de centellejos i d’aventures.

Si el mitjà és el missatge, MétamOrph’O demostra que la millor manera de sobreviure és fusionar-se amb la naturalesa. Mutar, transformar-se, moure’s, en definitiva, són les claus d’aquesta representació, que és una metàfora dels somnis i de com arribar a l’altra riba, on tot acaba amb cançons i balls.

Des de 2006, la companyia francesa Barolosolo ha conreat una forma particular de fusionar lirisme, música i una posada en escena cridanera amb les vicissituds d’una peculiar família de personatges freaks imaginaris amb els quals ha viatjat per tot el món.

Le Chariot² (2006), O temps d’O (2010), Ile O (2011), Balad’O (2015), MétamOrph’O (2017), Haute heure (2018) o Plus haut (2018) són la cronologia d’una gran empresa episòdica amb la qual s’adapten a qualsevol públic, carrer o sala amb l’originalitat per bandera.

Amb l’estrena al País Valencià d’aquesta producció gal·la, el Festival Tercera Setmana, que és una iniciativa d’AVETID, reitera el compromís pel caràcter internacional de la seua programació des de la inauguració mateixa. Aquesta tercera edició se celebrarà del 31 de maig al 3 de juny a Castelló de la Plana, del 8 al 17 de juny a València i del 8 al 10 del mateix mes a Alacant.

Comparteix

Icona de pantalla completa