Diari La Veu del País Valencià
Camps: Mai vaig pujar al cotxe de Fórmula 1; era un Ferrari

Francisco Camps ha tornat a comparéixer davant de les Corts. La presència pública de l’expresident s’ha convertit en habitual els darrers mesos arran de diverses imputacions judicials i per la presència com a testimoni en el judici pel finançament irregular del PPCV i per la crida del Congrés dels Diputats i de la cambra valenciana per tal que explique la seua gestió i els vincles amb els escàndols succeïts durant el seu mandat.

Carregant el vídeo…

Aquest dijous ha acudit a la comissió que investiga la gestió de Fira València, on els diputats s’han interessat pel congrés del PP espanyol de 2008 celebrat al recinte de Benimàmet. En concret volien saber com es va decidir portar el congrés a València, qui va optar perquè es fera a la fira de mostres i com és que ni el PP ni el PPCV van pagar el mig milió d’euros del lloguer i la institució va haver d’esperar nou anys perquè un jutge ho ordenara.

Camps ha explicat que ell va demanar a la direcció nacional que fera el congrés a València, però no es va encarregar de res més. Té clar que les despeses havien de córrer a càrrec de la tresoreria de Génova, en contra del que va assegurar l’aleshores gerent del PP, Luis Bárcenas, quan va declarar en la comissió.

La diputada del PSPV Saniba Escrig s’ha interessat per les entrades del gran premi de Fórmula 1 comprades per Fira València i ha ironitzat sobre “la volteta” que va pegar Camps al circuit de Xest. L’expresident ha volgut aportar rigor i exactitud a eixa dada. “Jo mai em vaig pujar al cotxe de la Fórmula; era un Ferrari”, ha puntualitzat, tot advertint que en aquell circuit no se celebren proves automobilístiques.

L’excap del Consell també ha tingut un record per a la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, de qui ha tret una fotografia abillada amb la famosa camiseta on l’aleshores portaveu de Compronís demanava la recerca del president de la Generalitat only alive, atesa la seua tendència a no assistir a les Corts, Camps ha recordat que el dia que Oltra va traure la camiseta ell estava signant la celebració de la Volvo Ocean Race a Alacant, una competició de vela que ara té el suport del govern del Botànic.

Comparteix

Icona de pantalla completa