CaixaBank obté uns beneficis de 704 milions d'euros en el primer trimestre de 2018

Gortázar atribueix els "bons resultats" a la digitalització i a la millora de l'activitat comercial i de la rendibilitat
/ València
27 abril 2018 01:00h

Caixabank va acabar el primer trimestre de 2018 amb un benefici atribuït de 704 milions d'euros. Es tracta d'un increment del 74,7% respecte al mateix període de 2017.

El grup CaixaBank, presidit per Jordi Gual i Gonzalo Gortázar com a conseller delegat, ha aconseguit aquest increment gràcies a la fortalesa dels ingressos core, la reducció de les dotacions a provisions i l'increment d'ingressos de participades.

Gortázar ha celebrat uns "resultats molt satisfactoris" i ha assenyalat aquest divendres a València que la situació econòmica ha millorat molt respecte de l'any passat. Pel que fa als "bons resultats" del banc, Gortázar ha destacat la digitalització, l'activitat comercial potent i la millora de la rendibilitat com a clau de l'èxit.

La rendibilitat del grup CaixaBank millora fins al 9,8%, complint així l'objectiu del Pla Estratègic per a 2018, mentre que el ROTE recurrent del negoci bancari i assegurador assoleix el 12% amb un resultat de 520 milions.

La banca digital és un dels elements principals de CaixaBank, que "manté una posició de referència en el mercat retail a Espanya", amb una quota de penetració com a primera entitat del 26,7% i la primera posició en nòmines domiciliades amb una quota del 26,3%, en fons d'inversió, amb el 16,7%; plans de pensions, amb el 23,6%, i assegurances d'estalvi, amb el 26,8%.

Així, ja opten per aquest model de banca el 56% dels clients. La majoria dels clients completament digitals són millennials, tal com ha explicat Gortázar, que ha assenyalat que aquest model està obert a tots.

El format ImaginBank, una de les principals ofertes de banca digital de l'entitat, ha superat el milió de clients dos anys després del llançament. El banc només per a mòbil de CaixaBank té més de 120.000 clients operatius al dia. La mitjana d'edat dels clients d'imaginBank és de 23 anys i la mitjana de connexió és de 13 sessions al mes.      

La digitalització permet continuar posant el focus en l'assessorament de qualitat, amb 10.900 gestors diplomats en assessorament. Com a exemple, els fons d'inversió en mans de clients assessorats suposa el 83% del total, amb un creixement del 34% de les carteres de gestió discrecional.

El marge d'interessos del primer trimestre del 2018 del grup puja a 1.203 milions (+4,3% respecte del primer trimestre del 2017) impactat per la incorporació de BPI el febrer del 2017, que aporta un 2,1% del creixement. Els ingressos per comissions arriben als 625 milions d'euros, un +6,4% respecte del mateix període de l'exercici anterior després de la integració de BPI, que aporta un 5,4% del creixement.  

Gortázar ha destacat que el començament del 2018 "ha sigut molt bo" per a CaixaBank i els col·loca en "la línia de meta" per a complir els seus objectius. "Quan es fan les coses bé any a any, trimestre a trimestre, s'arriba a ser el primer banc de banca minorista", ha celebrat. A més, el conseller delegat ha informat que ja treballen en un pla estratègic per als propers 3 anys. 

"Tolerància zero amb el blanqueig"

Respecte a la investigació de l'audiència nacional per la presumpta col·laboració de CaixaBank amb ciutadans xinesos per a blanqueig de capitals, Gortázar ha traslladat "el màxim respecte de l'entitat a les decisions judicials". Ha assegurat que CaixaBank té la màxima voluntat de col·laborar amb la justícia i "el desig d'aclarir els fets" al més prompte possible.

El conseller delegat ha insistit que CaixaBank "no ha tingut connivència amb els delictes comesos presumptament per ciutadans de nacionalitat xinesa" i ha destacat que tenen una política de tolerància zero amb el blanqueig.

A més, ha assenyalat que temps enrere ja van expedientar un treballador, que va ser acomiadat, per portar a terme pràctiques irregulars. Cortázar ha confirmat que es tracta d'un treballador d'oficina, i no del responsable de compliment normatiu, a qui la resolució apunta com un dels coneixedors del suposat blanqueig de capitals.

next