Adif anuncia expropiacions per a implantar l'ample ferroviari estàndard entre València i Castelló

L'empresa pública treballarà a partir de maig en la instal·lació del tercer carril en la segona via entre València i Sagunt
/ València
27 abril 2018 01:00h
Via del Corredor Mediterrani amb la tecnologia del tercer carril, emprada per a adaptar l\'ample ibèric a l\'ample estàndard.

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat l'anunci oficial d'Adif Alta Velocitat (Adif AV) d'informació pública, a l'efecte d'expropiacions, de la segona fase del projecte d'implantació de l'ample estàndard en el tram entre València i Castelló del Corredor Mediterrani.

D'aquesta manera, "es fa un nou pas en el compliment dels compromisos adquirits pel Ministeri de Foment per a la configuració i desenvolupament del conjunt d'actuacions emmarcades en el Corredor Mediterrani", manifesta l'empresa pública en un comunicat. 

En concret, l'anunci publicat es refereix a l'adaptació a l'ample internacional de la via 1 en el trajecte entre Sagunt i Castelló i de les vies d'apartat entre València i Castelló. El projecte preveu l'adaptació de les instal·lacions i elements de la línia per a la correcta explotació ferroviària per a trens de 750 metres, així com per al compliment dels estàndards europeus d'interoperabilitat, garantint en tot moment l'adequada prestació, capacitat, estabilitat i fiabilitat del trànsit de viatgers i el tràfic de mercaderies.

Per a l'execució de les obres, l'anunci publicat defineix l'expropiació de 2.906 m2 de sòl als termes municipals de Massalfassar, València, Almenara, Nules i les Alqueries; 1.737 m2 de terrenys per a servituds a Nules, i 34.828 m2 d'ocupacions temporals a Nules i Alboraia. 

De forma paral·lela a aquesta tramitació, Adif AV té previst continuar en maig els treballs de la segona fase d'aquest projecte, que consistiran en l'adequació de la infraestructura per a la instal·lació del tercer fil en la segona via entre València i Sagunt, permetent la circulació per a trens de tots dos amples. Després de l'apilament i descàrrega de les travesses d'ample mixt al llarg de la traça, operació iniciada al febrer, els treballs consistiran en la col·locació d'un total de 36.000 travesses en aquest trajecte.

next