Diari La Veu del País Valencià
La Fira de les Comarques convertirà la plaça de bous de València en un aparador de l’oci dels pobles

El Patronat de Turisme de València organitza del 4 al 6 de maig la Fira de les Comarques 2018. En aquest esdeveniment, que tindrà lloc a la plaça de bous de València, 47 municipis, 12 mancomunitats i més de 30 associacions i empreses turístiques donaran a conéixer “infinites propostes per a viure l’oci en el territori valencià”.

La responsable del Patronat de Turisme, Pilar Moncho, i el director, Evarist Caselles, han presentat aquest divendres els detalls de la Fira acompanyats per la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó.

Amigó ha convidat la societat valenciana a visitar la Fira de les Comarques i ha felicitat l’equip del Patronat perquè han propiciat una “revolució” amb el nou model de gestió turística. “El turisme és un dels grans motors econòmics del País Valencià, però el potencial de creixement que tenim actualment encara és molt gran”, ha assenyalat.

Segons la vicepresidenta de la Diputació de València, “potenciar les destinacions de pobles i comarques com a productes turístics diferenciats, accentuant els nostres paisatges, la nostra gastronomia i la nostra cultura és el futur”. I ha afegit que, “per això, per a la Diputació de València és molt important ajudar al desenvolupament econòmic de les comarques valencianes i això es veu perfectament en aquesta Fira de les Comarques i en les iniciatives desenvolupades des de l’àrea de Turisme i el Patronat de Turisme de València”.

Dinamització turística

La diputada de Turisme, Pilar Moncho, ha comentat que la disposició espacial de la Fira “està íntimament lligada a la nostra gestió turística en el territori” i ha explicat que en l’esplanada exterior “quedaran instal·lades les casetes dedicades a destinacions turístiques ordenades per espais comarcals, emulant la nostra gran tasca desenvolupada a través dels huit Plans de Dinamització i Governança Turística dotats amb 900.000 euros d’inversió triennal cadascun d’ells”.

Segons Moncho, “des de les pintures rupestres de la Canal de Navarrés fins al turisme d’sky light o d’estels de l’Alt Túria, hi ha un ampli ventall de petjades turístiques autòctones per descobrir, com el cicloturisme a la Vall d’Albaida i altres comarques, la Ruta Moscatell en la Foia de Bunyol, el turisme actiu i nàutic a la Safor, la relació entre horta, turisme i gastronomia impulsada des del Carraixet, el turisme industrial de Morvedre o la formació culinària en la Ribera”.

Al costat d’aquests grans projectes comarcals, el visitant també podrà conéixer ofertes singulars com les propostes per municipis turístics com Xàtiva, Oliva, Ontinyent, Alzira, Carcaixent, Gandia, Tavernes, Llíria, Sagunt, Villargordo del Cabriel, Requena i Utiel, entre d’altres.

Productes i turisme amb cor valencià

“A l’interior de la plaça posarem a l’abast del públic els fruits del treball col·laboratiu que hem desenvolupat amb més d’una trentena d’associacions i empreses turístiques, disposades en tres grans espais, turisme actiu, turisme cultural i turisme gastronòmic”, ha comentat Pilar Moncho.

“Per a veure el territori valencià amb el cor ha de fer-se amb els ulls dels valencians i la Fira és l’ocasió perfecta per a comprovar-ho”, ha conclòs la diputada Pilar Moncho.

En el punt d’informació del Patronat ‘València Turisme Friendly’, el visitant podrà apuntar-se per a rebre informació sobre els productes turístics de les comarques de València, en funció de les seues preferències.

També a l’interior de la plaça, el visitant trobarà ‘Del tros al plat’. Hi haurà demostracions i showcookings en directe per a transmetre al visitant la filosofia gastronòmica autòctona.

Música en directe i premis

El Patronat, amb la col·laboració dels municipis expositors, també ha tancat una completa programació amb música en directe, actuacions folklòriques, exhibicions d’artesania i activitats de dinamització de turisme cultural i actiu.

També hi haurà un circuit multiaventura infantil amb pont tirolés, rocòdrom i altres activitats, així com una zona de ludoteca infantil amb tallers i activitats per als més xicotets.

El Patronat de Turisme proporcionarà un ‘Passaport de la Fira de les Comarques’, amb molts premis per als participants a la gimcana de València Turisme. A més, València Turisme vol incentivar l’ús del transport públic per a accedir a la fira turística. Per això, tots els visitants que presenten el seu bitllet de rodalia rebran un obsequi promocional en l’estand del Patronat Provincial de Turisme.

La fira es podrà visitar a partir del divendres 4 de maig a les 18 hores i fins al diumenge 6 de maig a les 20 hores.

Comparteix

Icona de pantalla completa