Diari La Veu del País Valencià
El PPCV farà tot el possible perquè el govern espanyol recórrega contra la Llei de Plurilingüisme

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha anunciat hui que el seu partit “farà tot el possible” perquè el govern central recórrega la llei d'”imposició lingüística” del Consell. Bonig ha fet aquestes declaracions en un esmorzar amb militants i simpatitzants a Moncofa, després que el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) haja declarat la nul·litat parcial del Decret de Plurilingüisme de la Conselleria d’Educació en considerar que implica discriminació del castellà enfront del valencià a les aules.

Per això, la presidenta del PPCV ha assenyalat que aquesta sentència és “una garrotada judicial a tota la política lingüística del president Puig”, que “reconeix el que el PPCV sempre ha defensat el dret dels pares a triar la llengua en la qual volen educar els seus fills”. En aquest context, ha indicat que “diu coses tan importants” com que la llibertat dels pares a l’hora de triar la llengua vehicular dels seus fills “és la que ha de prevaldre i que els pares no poden ser substituïts ni per l’administració ni pels consells escolars ni per altres plataformes”.

A més, ha explicat, defensa el que recull la Constitució i és que cap llengua vehicular ha de ser excloent i que “tant el valencià com el castellà han d’estar en el nostre sistema educatiu en proporcionalitat”. En aquest context, ha assenyalat que ni el valencià ni el castellà “han sigut mai motius de confrontació fins que va arribar Puig”.

Aquesta sentència és “un motiu d’alegria per als pares, perquè ha quedat clar que la seua llibertat està per sobre de la imposició que vol l’administració de Puig”. En aquest sentit, ha advertit que aquestes decisions del Consell “posen en evidència la seua voluntat de dur a terme el mateix procés de catalanització que va començar fa 20 anys a Catalunya d’imposar una escola amb un model únic a exclusió del castellà sense donar llibertat als pares”.

En un comunicat enviat per la Conselleria d’Educació aquest dijous, la Generalitat recorda que la sentència no és ferma alhora que mostra el seu “desacord” amb la decisió del tribunal sobre un decret que, assenyala, “no està en vigor”. En aquest sentit, des del departament que dirigeix Vicent Marzà s’explica que el “plurilingüisme educatiu està regulat mitjançant la Llei de Plurilingüisme aprovada el 14 de febrer de 2018 a les Corts Valencianes” i que, per tant, “la sentència comunicada pel TSJ no afecta ni el funcionament normal dels centres educatius ni l’alumnat ni el professorat valencià”.

Comparteix

Icona de pantalla completa