Diari La Veu del País Valencià
La Conselleria d’Habitatge integra la perspectiva de gènere en la urbanització dels municipis

La Taula de Gènere d’Habitatge de la Generalitat Valenciana ha impulsat la integració de la dona en el procés urbanístic dels municipis mitjançant el set de mesures per a introduir la perspectiva de gènere en el procés urbà. Aquest document pretén impulsar la integració de l’enfocament de gènere en totes les fases del procés, des del disseny, la participació, la planificació i l’execució fins a l’avaluació i el seguiment, detalla la Conselleria que dirigeix Maria José Salvador en un comunicat.

El treball ja ha sigut utilitzat per l’Ajuntament de València en el projecte ‘Jane’s Walk’, que consisteix en tres caminades veïnals per la ciutat; la primera, aquest passat divendres.

Aquest projecte és un moviment global que cerca activar les premisses de Jane Jacobs, que va defensar la inclusió de les idees dels veïns en la planificació de barris i construcció de ciutats a través de recorreguts a peu que permeten a la ciutadania observar i reflexionar sobre els llocs on viuen, treballen i juguen.

Les mesures proposades en el document pretenen introduir la perspectiva de gènere en el procés urbà de la Conselleria d’Habitatge, a més del paper didàctic. En definitiva, fer pràctica i visible la perspectiva de gènere aplicada en l’àmbit de les polítiques públiques en matèria urbana.

La informació està estructurada en set àrees temàtiques, encara que tots els aspectes estan vinculats transversalment de forma integrada per a multiplicar el seu efectes positius. En concret, Habitatge treballa sobre el model de ciutat, la percepció de seguretat, els espais públics i accessibilitat, la mobilitat, l’habitatge, la representativitat i senyalització urbana i la participació ciutadana. En cadascuna d’aquestes àrees, el set defineix el problema, fixa els objectius i exposa exemples d’actuacions.

Aquest document, que es pot consultar en la web de la Conselleria, està destinat principalment al personal tècnic involucrat en els processos de creació de nous àmbits urbans o regeneració dels existents, com ajuntaments, professionals de l’arquitectura, l’urbanisme i la promoció immobiliària o altres experts i expertes en àmbits urbans.

La Taula de Gènere té entre els seus principals objectius sensibilitzar els sectors involucrats en la gestió urbana, diagnosticar l’estat de la qüestió i identificar nínxols de col·laboració, implementar reformes legislatives coordinades i incentivar accions en matèria de disseny d’espais urbans.

Comparteix

Icona de pantalla completa