Diari La Veu del País Valencià
La Fira del Llibre de València compleix les expectatives d’afluència durant el seu primer cap de setmana

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, acompanyats pel president del Gremi de Llibrers, Nacho Larraz, han visitat aquest diumenge la 53a Fira del Llibre de València, que durant el seu primer cap de setmana ha convertit els Jardins de Vivers en un pol d’atracció cultural. El públic, especialment familiar, ha omplert durant tot el matí el passeig d’Antonio Machado i l’esplanada central dels jardins, on se situen les 112 casetes de les 73 llibreries, editorials i institucions participants, a més dels diversos espais destinats a activitats.

“La Fira se supera cada any amb l’esforç dels llibreters, amb l’esforç del Gremi. Cal avançar cap a una societat de més qualitat, cap a una societat més justa, més solidària, més avançada, que passa per llegir més. Com més llija una societat, més lliure és, mes avançada és. Hem d’intentar inspirar-nos en països com Finlàndia, que té un índex de lectura molt alt, la qual cosa li permet tindre una visió crítica de la vida, que és el que pretenem: ciutadans lliures sols poden nàixer de la lectura”, ha afirmat Puig.

Larraz, per la seua banda, ha explicat que la Fira “està complint totes les seues expectatives de participació i afluència de públic”. “Els Jardins de Vivers s’han convertit, un any més, en una autèntica festa del llibre i la lectura”, ha afirmat el president del Gremi. La nit d’aquest diumenge, la Fira haurà acollit 303 sessions de signatura d’exemplars, 41 presentacions, 14 taules redones, 11 tallers, 11 recitals i 10 espectacles.

Durant la seua visita a la Fira, el president ha adquirit els llibres Vicent W. Querol, de Víctor Pastor Banyuls; Los años de Allende, de Carlos Reyes i Rodrigo Elgueta, que ha regalat a Ernest Nabàs, autor del llibre que presentava després; Alacrán, de Salva Alemany; El mundo de ayer, de Stefan Zweig; Comercios históricos de Valencia, de Gumersindo Fernández i Enrique Ibáñez; dos exemplars del llibre Contra el fanatismo, d’Amos Oz, un dels quals ha regalat a Sandra Gómez; Biografía del silencio, de Pablo d’Ors; i Matar Joan Fuster (i altres històries), de Francesc Bayarri.

La fira, que enguany compta amb 73 expositors i 112 casetes, el nombre més gran de la seua història, estarà oberta fins al 6 de maig amb horari d’11.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 21 hores els dies laborables; i d’11.00 a 14.30 hores i de 16.30 a 21 hores els caps de setmana i festius.

Comparteix

Icona de pantalla completa