Diari La Veu del País Valencià
El Consell destina 4,5 milions addicionals a la mobilitat i al transport públic de 70 municipis

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest matí que el seu govern destinarà 4,5 milions a la millora de la sostenibilitat en 70 municipis. Ho ha fet tres dies després que el govern espanyol va despatxar els representants del Consell que van acudir al Ministeri d’Hisenda a reclamar ajudes per al transport metropolità de València amb l’argument que arribaven tard perquè havien fet la petició a darrera hora i els pressupostos de l’Estat ja estaven compromesos.

Puig ha anunciat que els diners compromesos per la Generalitat després d’una reunió on s’ha analitzat el que va passar divendres a Madrid es destinaran a la redacció i aprovació de Plan de Mobilitat Urbana sostenible (PMUS) en una setantena de municipis com ara Calp, Villena, Torrevella, Santa Pola, Almenara, Peníscola, Vila-real, Gandia, Sueca, Alzira, Puçol i Utiel, entre d’altres.

Part dels diners es dedicaran a la compra d’autobusos de baixes emissions contaminants a Xàtiva, Ontinyent i València. També hi ha fons per a la construcció de carrils bici i altres infraestructures relacionades amb la mobilitat no motoritzada.

L’anunci de Puig ha ocupat una part de la compareixença realitzada al Palau de la Generalitat amb el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, i diversos alts càrrecs de la Conselleria d’Habitatge, on el cap del Consell ha denunciat “el maltracte vexatori” del govern espanyol envers 1.8000.0000 valencians a qui e neguen uns recursos del quals sí que disposen els habitants de Madrid i Barcelona.

“Els 38 milions (per al transport metropolità) són la pedra de toc de la dignitat dels valencians. No volem trencar res, però no es pot continuar maltractant els valencians”, s’ha queixat Puig, qui ha demanat a Ciutadans que aclarisca amb qui està, “si amb els interessos del valencians o en contra”. El president de la Generalitat ha advertit a la formació de Toni Cantó que “no hi ha marge i que ningú es pot posar de perfil” pel que fa al tracte que reben els valencians als Pressupostos Generals de l’Estat.

Comparteix

Icona de pantalla completa