Bonig insta Rajoy a demanar explicacions al Consell sobre la llei del plurilingüisme

Bonig ha volgut traslladar un missatge de "tranquil·litat absoluta a les famílies, als professors i al col·lectiu educatiu"
/ València
30 abril 2018 01:00h

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, demanarà aquest dissabte al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, qui visitarà Alacant, que convoque la Comissió Bilateral amb la Generalitat Valenciana per a tractar la llei de plurilingüisme per possibles "signes d'inconstitucionalitat".

Així ho ha indicat Bonig en roda de premsa, en la qual ha assenyalat que la sentència de divendres del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que declarava la nul·litat parcial del decret de plurilingüisme de la Conselleria d'Educació és "una demostració jurídica que el model de Ximo Puig i Mónica Oltra atempta contra la llibertat de les famílies i dels pares i contra la Constitució".

Bonig ha considerat que "molts dels articles anul·lats en el decret de plurilingüisme", anul·lat parcialment pel TSJ valencià i derogat pel Consell, "perviuen" en l'actual normativa, per la qual cosa veu necessari que es convoque la Comissió Bilateral entre el govern espanyol i la Generalitat per a abordar aquesta qüestió.

Al seu judici, és una "oportunitat de posar ordre en el caos" que hi ha en l'àmbit educatiu al País Valencià. Ha considerat que la situació és "greu" i que Puig hauria de rebre els pares, després de "tres anys sense escoltar-los" malgrat les peticions de reunió de les famílies, ha lamentat.

Per açò, ha avançat que la setmana vinent mantindrà una reunió amb aquest col·lectiu i traslladarà a Rajoy en la seua visita a Alacant que "s'ocupe i preocupe d'aquests problemes" i que el Ministeri d'Educació òbriga la Comissió Bilateral amb la Generalitat per a "revisar una llei que en principi té signes d'inconstitucionalitat".

Bonig ha volgut traslladar un missatge de "tranquil·litat absoluta a les famílies, als professors i al col·lectiu educatiu" i ha subratllat que el PP "vetlarà perquè les sentències es complisquen, perquè es respecte el dret constitucional dels pares a triar l'educació dels seus fills i perquè el valencià i el castellà mai tornen a estar enfrontats", ha remarcat.

Respatler a la tasca del PPCV 

D'altra banda, Bonig ha destacat que la visita del cap de l'executiu espanyol a Alacant suposa un "clar respatler" a la tasca del PPCV i del partit en la ciutat, així com al "treball i perseverança" de Luis Barcala, qui recentment ha sigut nomenat alcalde d'Alacant.

Ha avançat que la previsió és que assistisquen unes 1.000 persones a l'acte en un moment que ha considerat "important" per a escenificar "la fortalesa del PPCV" i celebrar la "recent recuperació de la ciutat".

next