Diari La Veu del País Valencià
L’Hospital de La Ribera augmenta l’activitat quirúrgica un 4% durant el primer mes de gestió pública directa

L’Hospital Universitari de La Ribera ha mantingut “amb normalitat” l’activitat assistencial durant el primer mes de gestió pública directa i en aquest temps ha realitzat 1.551 intervencions quirúrgiques, un 4,16% més que les que es van dur a terme en el mateix període de l’any passat, quan se’n van fer 1.489.

Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, del total d’intervencions realitzades durant aquest temps, el 89,9% han sigut operacions programades, mentre que el 10,1% han sigut urgents, uns percentatges que són semblants als del mateix període de l’any passat.

L’Hospital de La Ribera, que va passar a ser gestionat directament per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública el passat 1 d’abril, després de 15 anys de gestió d’una empresa privada, ha registrat en el seu primer mes de gestió pública directa un total de 1.806 ingressos, un 3,26% més que durant el mateix període de l’any anterior.

Segons ha destacat la directora gerent del Departament de Salut de la Ribera, la doctora Isabel González, “aquestes dades evidencien, una vegada més, que el procés de reversió de l’Hospital de La Ribera i el seu departament de salut a la gestió pública directa s’ha realitzat amb previsió i planificació des de l’administració, i demostren la professionalitat i l’esforç diari de tots els treballadors que conformen aquest Departament de Salut”.

En el comunicat, la Generalitat destaca que l’Hospital de La Ribera ha atés durant el mes d’abril, 9.354 urgències, un 2,46% més que en el mateix període de 2017, la qual cosa ha suposat una mitjana de 322 urgències diàries.

Dades superiors a les de 2017

Pel que es fa a altres indicadors d’activitat, com la realització de determinades proves diagnòstiques i les consultes amb l’especialista, l’hospital ubicat a Alzira ha registrat a l’abril de 2018 dades superiors als de l’any passat.

Així, durant el mes d’abril, l’Hospital de La Ribera ha realitzat un 5,91% més proves de Radiodiagnosi que fa un any, un 29,83% més proves de Neurofisiologia i un 21,07% més proves de Medicina Nuclear.

Entre aquestes proves destaquen especialment les 299 mamografies i les 183 proves de radiologia vascular realitzades (un 11,57% i un 12,96% més respectivament que a l’abril de 2017) i les 1.264 ressonàncies magnètiques dutes a terme (un 22,24% més). Destaca també l’increment del 52,38% en la realització d’electromiografies per a analitzar el funcionament del sistema nerviós dels pacients amb possibles danys neurològics i/o musculars i l’augment d’un 64,71% en la realització de proves SPECT cardíaques per a valorar l’arribada de sang al cor.

Pel que fa a les consultes amb l’especialista, el Departament de Salut de la Ribera ha atés un total de 43.213 consultes en el mes d’abril de 2018, un 8,73% més que durant el mateix període de l’any anterior. D’aquestes, el 70% s’han atés directament en l’Hospital de La Ribera i la resta en els centres d’atenció primària del Departament dotats d’especialitats.

Comparteix

Icona de pantalla completa