Diari La Veu del País Valencià
Sindicats i Consell clamen junts contra la precarietat laboral en la manifestació del Primer de Maig

Els secretaris generals d’UGT-PV, Ismael Sáez, i CCOO-PV, Arturo León, juntament amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, la vicepresidenta, Mónica Oltra, i diversos membres del Consell i del govern local han participat aquest dimarts en la manifestació del Primer de Maig celebrada als carrers de València en protesta per la precarietat laboral i en reivindicació de majors salaris i pensions dignes.

Sota el lema ‘Temps de guanyar. Igualtat. Millor ocupació. Majors salaris. Pensions dignes’, la pancarta conjunta de tots dos sindicats ha encapçalat la marxa pels carrers de València, amb els seus dirigents al capdavant, en un ambient festiu en què no han faltat crítiques contra la sentència de ‘La Manada’, amb cartells en els quals es llegia ‘No és no’, ‘Nosaltres som La Manada’ o ‘Jo sí et crec’.

El secretari general de la UGT-PV, Ismael Sáez, ha denunciat que els treballadors estan “penalitzats” per una reforma laboral que “fa impossible que els salaris cresquen” i ha demanat a les patronals que siguen “receptives” i reconeguen “el sacrifici” dels treballadors en els convenis col·lectius.

El seu homòleg de CCOO-PV, Arturo León, ha demanat a les organitzacions empresarials i als governs que siguen “sensibles” a les seues propostes “justes i raonables per a canviar la precarietat laboral” o, en cas contrari, “hi haurà contestació general en el carrer” i ha defensat el camí cap a “la recuperació de drets i el canvi de model productiu”.

Tant Puig com Oltra han assegurat just abans d’iniciar la marxa que es tracta d’un dia “festiu i reivindicatiu”. El cap del Consell ha reconegut que al País Valencià s’està “molt lluny” de la plena ocupació, per la qual cosa la reivindicació i els sindicats són “absolutament necessaris”. Puig i Oltra i la resta de membres del Consell participants en la manifestació han ocupat un lloc destacat en la pancarta principal abans de començar el recorregut. També hi han assistit membres d’altres partits polítics, com el síndic de Podem, Antonio Estañ, i representants de l’Ajuntament, com Sandra Gómez.

Una vegada iniciada la marxa, els representants polítics s’han mesclat entre la resta d’assistents i s’han posat al capdavant d’altres pancartes reivindicatives, com per exemple la que demanava un finançament just. En la protesta, que ha durat més d’una hora, han tingut cabuda tot tipus de demandes, inclosa la reivindicació d’un referèndum per al Sahara.

En acabar, els assistents s’han reunit a Navarro Reverter, on els líders dels “sindicats de classe”, Arturo León i Ismael Saez, han fet els seus discursos, en els quals han carregat contra el Partit Popular i Ciutadans, “que bolquejen les propostes sindicals per a millorar la vida dels treballadors”. Durant els seus parlaments, ambdós líders sindicals han carregat contra la reforma laboral i la precarietat en el treball. També han denunciat el repunt d’accidents laborals des de 2013 i han criticat “aquells que trepen a costa de l’esforç dels demés”, en referència al màster de Cristina Cifuentes.

Altres sindicats com Intersindical Valenciana també han participat en la manifestació, tot i que en aquest cas amb la seua pancarta pròpia. Per la seua banda, la CNT ha realitzat fins i tot un recorregut alternatiu per a acabar la seua marxa davant la seu de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana.

Comparteix

Icona de pantalla completa