Diari La Veu del País Valencià
Alerta Feminista obri una campanya per a exigir els 120 milions contra la violència masclista que falten als PGE

El col·lectiu Alerta Feminista ha obert una campanya informativa a les xarxes socials i ha convocat mobilitzacions amb l’etiqueta #EnsHanFurtat120M€ per a denunciar que el govern de Mariano Rajoy “ha incomplit el seu compromís de destinar 200 milions d’euros als Pressupostos Generals de l’Estat de 2018 a la lluita contra la violència masclista”.

Sobre aquest tema, ha recordat que els 200 milions són “un compromís” subscrit pel govern espanyol en el marc del Pacte d’Estat contra la Violència Masclista i que “malgrat això solament ha consignat 80 milions”.

Per això, Alerta Feminista considera que el govern estatal “ens ha robat 120 milions d’euros imprescindibles per a lluitar contra la violència masclista, que es cobra vides de dones, xiquets i xiquetes quasi cada dia”.

En aquest sentit, el col·lectiu ha assenyalat que la quantia compromesa “no deixa de ser una misèria tenint en compte la magnitud de les conseqüències de la violència patriarcal” però “aquest govern actua amb indiferència i irresponsabilitat en relació a la vida en perill de les dones i no ha complit ni la misèria que suposen 200 milions d’euros per a polítiques de prevenció i atenció a la violència masclista que ha alçat aquestos dies més de mig país”.

Així, ha recordat que en els últims 15 anys més de 900 dones han sigut assassinades pel masclisme. No obstant això, “sembla no ser suficient per al govern, que en els Pressupostos Generals de l’Estat de 2018 ha deixat les comunitats autònomes sense els 100 milions que va prometre per a prevenció educativa i sanitària i els 8.000 ajuntaments sense els 20 milions acordats per a millorar l’atenció jurídica, psicològica i social de proximitat a les dones”.

En aquesta línia, el moviment sosté que, “enfront d’una cultura patriarcal que dóna lloc al fet que en aquest país es denuncie una violació cada huit hores i que succeïsquen fets com el de ‘La Manada’, és necessari un compromís real, que comporte actuacions rigoroses i contundents, amb pressupost suficient”.

“El fet que el govern d’Espanya retalle a menys de la meitat el compromís adquirit per a lluitar contra la violència masclista ens porta a interpretar que o bé és un govern de cecs i cegues que no poden veure el que és una evidència i un clam en aquest país o el que seria pitjor, que no assumeixen com una responsabilitat pública les greus conseqüències de la falta d’actuacions públiques”, ha criticat el col·lectiu.

La campanya també dóna el seu suport a la mobilització que el dia 16 de maig convoca el moviment feminista a tot l’estat espanyol –amb vora 200 organitzacions ja adherides– per a exigir el compliment dels compromisos signats. Des d’Alerta Feminista s’ha iniciat també una petició a la plataforma Change.org amb la qual es pretenen recollir 120.000 firmes i en la qual es reclama al Partit Popular que incloga en els PGE de 2018 els 120 milions que falten.

Comparteix

Icona de pantalla completa