Compromís obri un procés participatiu per a crear una llei que pose fre a l'assetjament escolar

La diputada Marian Campello avança que la nova normativa preveu regular les formes d'assetjament relacionades amb les noves tecnologies
/ València
2 maig 2018 01:00h

El grup parlamentari Compromís ha iniciat el procés participatiu per a conformar una llei específica contra l'assetjament escolar. Segons explica la diputada Marian Campello, "aquesta normativa vol posar en el centre la víctima de l'assetjament". La diputada assegura que aquesta llei "serà la primera de l'estat espanyol i una de les primeres a Europa contra l'assetjament escolar". "Per a la seua elaboració comptarem amb professionals dels sectors relacionats amb un fenomen que, lluny de desaparéixer, va incrementant-se i adaptant-se als nous entorns tecnològics", ha explicat Campello.

Segons els informes de Save the Children, vora un 10% de l'alumnat pateix assetjament a les aules, és a dir, que entre 2 i 3 alumnes a cada aula pateixen assetjament escolar de forma continuada per part dels seus companys.

"Per a fer front a aquesta situació", ha afegit Campello, "proposem elevar a rang de llei les mesures contra l'assetjament escolar". "Amb aquesta llei pretenem posar fre a l'assetjament a les aules valencianes, volem que siga la mesura que inicie un nou cicle en matèria de convivència i un nou capítol per a les persones que en algun moment de la nostra vida ens enfrontàrem a aquest tipus de violència", ha anunciat la diputada de Compromís.

Campello també ha avançat que en l'articulat d'aquesta nova llei es preveu regular també les formes d'assetjament relacionades amb les noves tecnologies com és el ciberbullying.

Per a la diputada, "aquest interés que estem demostrant des del territori valencià per a lluitar contra el bullying lamentablement contrasta amb la baixa implicació del govern central del PP que fa 7 anys que no reuneix l'observatori contra l'assetjament escolar per a acabar amb aquesta xacra a les aules".

 

next