Diari La Veu del País Valencià
Repressió estudiantil durant la vaga del 27 febrer a Castelló
RedactaVeu / Madrid

El diputat d’EUPV-Verds, Ricardo Sixto, ha presentat tota una bateria de preguntes al Congrés dels Diputats, per esclarir els fets ocorreguts durant la vaga d’estudiants del 27 de febrer, a la ciutat de Castelló. “Aquesta jornada, un grup de 22 estudiants van ser retinguts per la Policia Nacional i identificats pel simple fet de portar pancartes i banderes, a més van obligar una persona a entregar el seu mòbil per a esborrar fotografies”.

Sixto: “Volem respostes per part del govern, volem saber com valora aquests fets, quina justificació pot haver-hi per retenir i identificar sense més a estudiants que van participar en una jornada de vaga pacífica i sense cap tipus d’incidents”.

El parlamentari també preguntarà per l’amplitud del desplegament policial amb motiu de la vaga dels estudiants, “per les referències que tenim va ser absolutament desproporcionat i fora de lloc, davant tenien estudiants pacífics defensant l’educació pública, no a Àtila i els huns. Volem saber quants policies es van mobilitzar i quina justificació pot tenir, donat que tota aquesta exhibició de força, la paguem entre tots i totes”.

Sixto ha recordat que no és la primera vegada que es viuen accions policials similars, “no es tracta d’un fet aïllat, és un modus operandi completament estudiat i permès des de la Subdelegació del Govern, recordem que el subdelegat ja va ser denunciat per Esquerra Unida, el 25 de juny de l’any passat, per ordenar l’elaboració de fitxers de manifestants absolutament il·legals”.

Per al diputat d’esquerres, darrere d’aquestes maniobres es troba un clar intent de criminalitzar qualsevol tipus de protesta, “està clar que a les autoritats no els agrada que la gent es manifeste i defense els seus drets, i per a impedir-ho han utilitzat les armes de la repressió i la intimidació contra els estudiants. Des d’EUPV continuarem participant en les protestes dels estudiants en defensa de la universitat pública i en contra dels plans del PP de fer fora als fills dels treballadors i treballadores de l’educació superior”.

Comparteix

Icona de pantalla completa